Monday, August 4, 2014

Mexican Refried Beans

Jag har träffat Sarah via instagram, där hon heter @lifegain. Hon behövde hjälp med fotografering av några av hennes recept till hennes kokoboksapp. Och förstås ville jag hjälpa henne. Receptet på denna röra har jag fått tillåtelse att publicera och den blev så god. Passar mycket bra i wrap.

I met Sarah through instagram, @lifegain. She needed help with taking pictures of some of her recipes to her cookbook app. And of course, I wanted to help her. I got permission to publish this recipe, and it was so good. 


Mexican Refried Beans
serves 2

1 can organic salt reduced kidney beans
0,5 tbsp coconut oil
0,5 small brown onion
2 cloves garlic
3 tsp ground cumin
1 tsp ground coriander seeds
0,5 tsp Himalayan sea salt
0,5 dl water
pinch of pepper
pinch of chilli powder

serving suggestion:
Wholemeal/ Whole wheat wraps

Drain and rinse the beans. Finely dice the onion and garlic. Heat coconut oil in a pot and sauté the onion and garlic on a low heat. Once softened add water, beans and spices and cook for 3 minutes. Take off the heat and mash with a hand blender or potato mash.


Mexikanska bönor
2 portioner

1 burk organiska saltreducerade kidneybönor
0,5 msk kokosolja
0,5 liten brun lök
2 vitlöksklyftor
3 tsk malen spiskummin
1 tsk mald koriander
0,5 tsk Himalaya havssalt
0,5 dl vatten
nypa peppar
nypa chilipulver

serveringsförslag:
Fullkornswraps

Skölj bönorna. Tärna lök och vitlök fint. Värm kokosolja i en stekpanna och fräs lök och vitlök på svag värme. När de mjuknat tillsätt vatten, bönor och kryddor och låt koka i 3 minuter. Ta av från värmen och mosa med en stavmixer.

6 comments:

  1. Det låter väldigt gott, det här!

    ReplyDelete
  2. Denna röran är så otroligt god, vi brukar göra den när vi ska ha tacomiddag.
    Kram

    ReplyDelete
  3. Vad är "organiska" bönor? Heter det inte ekologiska på svenska ;) Tack för en bra blogg!

    ReplyDelete