Ni som följer mig på instagram vet att vi flyttar tillbaka till Singapore nu på torsdag. Igår packade en flyttfirma våra möbler, vilka kommer med båt till Singapore. Vi har städat i lägenheten och kommer att fortsätta idag. Sedan på kvällen är vi bjudna på middag till vår snart f.d granne. 

Gillar du citron i bakverk? Jag gör det. Jag tycker att bakverk med citron får en fräsch smak och känns inte alltför söta. Denna kaka innehåller kondenserad mjölk som ger kakan en len och fin smak.

If you follow me on instagram you already know that we are moving back to Singapore on Thursday. Yesterday a moving company packed our furniture. We have cleaned the apartment and will continue today. In the evening we are invited to dinner at our neighbor.

Do you like lemon in baked goods? I do. I think the baked goods with lemon gets a fresh taste and don't taste too sweet. This cake contains condensed milk as well, which gives the cake a smooth and fine taste.



Lemon Cake

75 g butter, melted and slightly cooled
1 large egg
0,5 can sweetened condensed milk
1/4 tsp vanilla extract
1 tbsp fresh squeezed lemon juice
lemon zest from 1 lemon
1,5 dl flour
1 dl coconut sugar
pinch of salt

glaze
powdered sugar
fresh- squeezed lemon juice

Preheat the oven to 175ºC. Butter a 20 cm baking dish. In a bowl, whisk together the melted butter, sweetened condensed milk, egg, vanilla, lemon juice and zest until combined. Add the rest of the ingredients and mix until well combined.
Spread the batter into the prepared baking dish and bake for 30 minutes until set.

For Glaze: In a small bowl, whisk together powdered sugar and fresh- squeezed lemon juice. Pour over the cake and cool before serving.


Citronkaka

75 g smör, smält och svalnat
1 stort ägg
0,5 burk sötad kondenserad mjölk
1/4 tsk vaniljextrakt
1 msk färskpressad citronsaft
citronskal från 1 citron
1,5 dl mjöl
1 dl kokossocker
nypa salt

glasyr
strösocker
färskpressad citronsaft

Sätt ugnen på 175 º C. Smörj en 20 cm ugnsform. I en skål, vispa ihop smör, sötad kondenserad mjölk, ägg, vanilj, citronsaft och skal. Tillsätt resterande ingredienser och blanda väl. Bred ut smeten i den förberedda ugnsformen och grädda i ca 30 minuter tills kakan stelnat.

Glasyr: I en liten skål, rör ihop florsocker och färskpressad citronsaft. Häll över kakan.