Tuesday, August 5, 2014

Almond-Orange Cake

En saftig och god kaka med smak av fräsch apelsin. Jag tycker att kakan är godare följande dag och servera den gärna kylskåpskall med lite vaniljglass till.

A moist and delicious cake flavored with fresh orange. I think the cake tastes better the following day and served cold from the refrigerator with a little vanilla ice cream.


Mandel-Apelsinkaka

100 g kokosolja
2,5 dl kokossocker
2 ägg
1 dl kvarg
0,5 dl apelsinjuice
2 tsk apelsinskal
2 dl mandelmjöl
2 dl havremjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1/4 tsk salt

Smörj en rund bakform och strö över mjöl, ställ åt sidan.
I en skål, vispa olja och socker. Tillsätt äggen, ett i taget, blanda väl efter varje. Blanda sedan i resterande ingredienser och rör om tills allt är blandat. Häll smeten i bakformen. Grädda i 175 °C i 40-45 minuter. Låt svalna i 10 minuter innan du avlägsnar kakan från formen.


Almond-Orange Cake

100 g coconut oil, solid
2,5 dl coconut sugar
2 eggs
1 dl quark
0,5 dl orange juice
2 tsp orange zest
2 dl almond flour
2 dl oat flour
1 tsp baking powder
1 tsp vanilla sugar
1/4 tsp salt

Grease an baking pan and sprinkle with flour, set aside. In a bowl, whisk oil and sugar. Add the eggs, one at a time, mixing well after each. Add the rest of the ingredients and stir to combine. Pour the batter into the baking pan. Bake at 175 ° C for 40-45 minutes. Let cool for 10 minutes before removing the cake from the pan.

4 comments:

  1. Fräscht och somrigt:) Finns det en bit över till mig?

    ReplyDelete
  2. Låter riktigt god, men tror du att man kan använda bara mandelmjöl?
    Kram

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack. Ja, det borde nog funka, kan hända att den blir lite mera smulig. Kram!

      Delete