Det är bra när man gör juice att man kan ta tillvara på juicemassan. Man får både juice och som här morotskaka. Raw morotskaka blir jättegott! 

It's good when you make juice that you can take advantage of the juice pulp. You get both juice and like here carrot cake. Raw carrot cake is delicious!



Raw morotskaka från morotsmassa

0,5 dl cashewnötter, blötlagda
0,5 dl kokos
2 Medjool dadlar
2,5 dl morotsmassa  
0,5 tsk kanel
0,5 tsk vanilj
nypa ingefära
vatten om det behövs

glasyr
1,5 dl cashewnötter, blötlagda och avrunna
1/4 dl vatten
1/4 dl kokosolja
1 msk dadelsirap
1-2 tsk citronsaft
1/4 tsk vanilj

Mixa cashewnötterna i en matberedare tills smuligt. Lägg i kokos och dadlar och mixa igen. Lägg blandningen i en skål tillsammans med morotsmassan, kanel, vanilj och ingefära. Du kan behöva lägga till lite vatten för att få en klibbig konsistens som håller ihop. Klä en bakform (15x15cm) med bakplåtspapper och tryck blandningen jämnt i formen. Ställ åt sidan.

För glasyren, blanda alla ingredienser i en mixer tills den är slät. Häll på kakan och lägg i frysen i 1h för att stelna. Ta från frysen 30-60 minuter innan servering.


Raw Carrot Cake from carrot pulp

0,5 dl cashews, soaked (1/4 cup)
0,5 dl desiccated coconut (1/4 cup)
2 medjool dates
2,5 dl carrot pulp (1 cup)
0,5 tsp cinnamon
0,5 tsp vanilla
pinch of ginger
water if needed

frosting
1,5 dl cashews, soaked and drained (2/3 cup)
2 tbsp water
1,5 tbsp coconut oil
1 tbsp date syrup
1-2 tsp lemon juice
1/4 tsp vanilla

Process the cashews in a food processor until crumbly. Add coconut and dates and process again. Put the mixture into a bowl together with carrot pulp, cinnamon, vanilla and ginger. You may need to add some water to get a sticky texture that holds together. Line a baking dish (15x15cm) with parchment paper and press the mixture evenly into the dish. Set aside.

For the frosting, mix all the ingredients in a blender until smooth. Pour onto the cake and put in the freezer for 1h to set. Take from the freezer 30-60 minutes before serving.