E-books

Tuesday, July 29, 2014

Puro Fairtrade Coffee and Ice cream recipe

Jag fick hemskickad kaffe från Puro för att testa deras Fairtrade kaffe. Puro skapades 2005 och har sedan starten, alltid anskaffat Fairtrade, ekologiskt och skuggodlat kaffe. Puro Fairtradekaffe blandas, rostas och förpackas i belgiska Turnhout av Miko – ett företag som har ägnat sig åt kafferostning sedan 1801. Puro köper och skyddar regnskogar och arbetar aktivt tillsammans med World Land Trust. Här kan du se en video om hur Puro började.

I största delen av världen finns Puro tillgängligt i kaféer, hotell och restauranger, men i Sverige är Puro för närvarande endast tillgänglig i kontor, via kaffekompaniet.se

Puro Fairtrade erbjuder också te och varm choklad och en mängd andra artiklar.

Jag har smakat på all tre sorter och min favorit blev Bio-Organic, som har toner av choklad och citrus. Som många av er vet är jag inte så mycket för varmt kaffe, men jag dricker det gärna i en frappuccino eller har det som smaksättare i bakverk. Så därför får ni idag ett recept på glass med smak av Puro kaffe. 



I got sent home Puro Fairtrade coffee to try. Puro was created in 2005 and since its conception, has always sourced Fairtrade, organic and shade grown coffee. Puro Fairtrade coffee is blended, roasted and packed in Turnhout, Belgium by Miko, a company that has been roasting coffee since 1801. Puro buys and protects rainforests and are actively working alongside the World Land Trust. Here you can see a video on how Puro started.

In most of the world Puro is available in cafes, hotels and restaurants but in Sweden Puro is currently only available to offices, through kaffekompaniet.se 

I have tasted all three varieties and my favorite is the Bio-Organic, which has hint of chocolate and citrus. I am also going to bake something delicious with these coffees.

Puro Noble, medium roast with hints of fruit and hazelnut

No-Churn Coffee Chocolate Chip Ice Cream

3 dl whip cream
2 dl condensed milk
2 tbsp ground coffee
100 g dark chocolate chips

Whisk all the ingredients, except for the chocolate,  in a bowl until soft peaks form. Pour into a container and stir in chocolate. Freeze for 6 hours or overnight.  Take from the freezer 15-20 minutes before serving.


Kaffe Chokladglass utan glassmaskin

3 dl vispgrädde
2 dl kondenserad mjölk
2 msk kaffepulver
100 g mörk choklad, bitar

Vispa alla ingredienser, med undantag av chokladen, i en skål tills mjuka toppar bildas. Häll in i en behållare och rör i choklad. Frys i 6 timmar eller över natten. Ta fram från frysen 15-20 minuter innan servering.

2 comments:

  1. Jag älskar själva smaken av kaffe, men att dricka vanligt kaffe är alldeles för beskt för mig! Den här glassen ser perfekt ut!

    ReplyDelete