A fresh and tasty pie, which is suitable as a dessert on a hot summer evening. You can use different berries or even fruit as topping.
Gluten-free and Vegan Summer Berry Pie
crust
3 dl almond meal
1 dl coconut flour
2 tbsp coconut sugar
+/- 4 tbsp coconut oil, melted
filling
whipped coconut milk*
strawberries
Stir together all the ingredients for the crust in a bowl.
If the dough is too crumbly add some more oil. Press the dough into 4 tart pans
(10cm) or one bigger tart pan. Bake in 175 C for 10 minutes. Let cool
completely before filling the crust.
*Place the coconut can in the fridge overnight. Remove the
chilled can from fridge and put it upside down. The liquid coconut milk (the
part that doesn’t harden) will now be at the top of the can. Pour the coconut
liquid into another bowl. Don’t throw it away, you can use it in baking, in
smoothies... Use the thickened coconut cream in this recipe.
Glutenfri och Vegan Sommarbärpaj
botten
3 dl mandelmjöl
1 dl kokosmjöl
2 msk kokossocker
+ / - 4 msk kokosolja, smält
fyllning
vispad kokosmjölk *
jordgubbar
Rör ihop alla ingredienser för botten i en skål. Om degen är
för smulig tillsätt lite mer olja. Tryck ut degen i 4 pajformer (10cm) eller en
större pajform. Baka i 175 C i 10 minuter. Låt svalna helt innan du fyller i
pajbotten.
*Placera kokosburken i kylen över
natten. Ta den kylda burken ur kylskåpet och lägg den upp och ned. Vätskan (den
del som inte stelnar) kommer nu att vara i toppen av burken. Häll kokosvätskan
i en annan skål. Kasta inte bort den, du kan använda den vid bakning, i
smoothies... Använd den tjocka kokosgrädden i detta recept.
5 Comments
Måste göra liknande pajer! Har tänkt göra det så himla länge nu :)
ReplyDeleteTack för att du delar med dig av alla fina recept!
/Evelina - Evelinas Ekologiska
Tack snälla för dina fina kommentarer hos mig! Ha en fin dag!
DeleteOoo, vilken fin liten skapelse!
ReplyDeleteVilken vacker och lättgjord paj:)
ReplyDeleteTack så mycket!
Delete