Thursday, June 12, 2014

Rhubarb Strawberry Coconut Ice Cream

Glass gjord på rabarber och jordgubb blev en hit. Mycket fräsch och lätt. Jag har använt kokosmjölk som bas och den passar bra ihop med rabarber och jordgubb. Jag använde kokossocker, men det är klart att det går att använda annat socker om man så vill. Den här skulle passa bra till midsommarfesten. 

Ice cream made ​​with rhubarb and strawberry became a hit. Very fresh and light. I have used coconut milk as a base and it goes well with rhubarb and strawberry. I used coconut sugar, but it is okay to use any other sugar if you like. This would be a great dessert on  midsummer.


Rhubarb Strawberry Coconut Ice Cream

1 can coconut milk (3 dl)
4 rhubarb stalks, chopped
3 dl strawberries, chopped
0,5 dl coconut sugar
1 tbsp lemon juice, optional
2 tbsp cornstarch

Put coconut milk (save some to blend the cornstarch with), rhubarb, strawberries, coconut sugar and lemon juice to a saucepan and slowly bring to a boil over low heat. Let simmer for 10-15 minutes or until the rhubarb is soft. Meanwhile, mix together the remaining coconut milk with the cornstarch in a small dish. Add the mixture into the rhubarb mixture, whisking at the same time. When you see a few bubbles remove off the heat and allow to cool.
Transfer the cool mixture into a bowl and put in the fridge until cool or overnight. Put the mixture into the ice cream maker and churn according to manufacturers instructions.


Rabarber Jordgubbs Kokosglass

1 burk kokosmjölk (3 dl)
4 rabarberstjälkar, hackade
3 dl jordgubbar, hackade
0,5 dl kokossocker
1 msk citronsaft, valbart
2 msk majsstärkelse

Sätt kokosmjölk (spara lite att blanda majsstärkelsen med), rabarber, jordgubbar, kokossocker och citronsaft i en kastrull och sakta koka upp på svag värme. Låt sjuda i 10-15 minuter eller tills rabarbern är mjuk. Under tiden, blanda ihop reseterande kokosmjölk med majsstärkelse i en liten skål. Tillsätt blandningen i rabarberblandningen och vispa samtidigt. När det börjar bubbla ta bort från värmen och låt svalna.

Överför den svala blandningen i en skål och ställ i kylen tills den svalnat eller över natten. Lägg glassblandningen i en glassmaskin och kyl enligt tillverkarens instruktioner.

14 comments:

  1. Lovit

    Kram

    Bella!!

    ReplyDelete
  2. A delicious and healthy ice cream!What's more to ask?
    Kisses,dear!

    ReplyDelete
  3. Waw, this combo looks great, tasty & is for sure pure deliciousness! x

    ReplyDelete
  4. Kokosmjölk är min favorit när jag lagar glass:) Har ofta gjort det med jordgubbar,men nästä gång skall jag tillsättä rabarber också:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, testa gärna! Jag gillar jordgubbar och rabarber ihop.

      Delete
  5. Men så gott, måste verkligen ta fram min glassmaskin igen, köpte ju en ny förra sommaren som jag knappt använt, dags att se till att den blir ordentligt använd :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Du har så många goda glassrecept på din blogg.

      Delete
  6. Mmm lät ju väldigt gott, måste jag testa att göra. Glassmaskinen har vi knappt använt så det är väl dags;)
    Fin helg till dig, kram

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Jessica! Ja, nu är det bra tid att börja laga glass :) Kram!

      Delete
  7. Jisses så god glassen låter! Frisk och smakrik med en smarrig kombination.

    ReplyDelete