Ice cream made with rhubarb and strawberry became a hit. Very fresh and light. I have used coconut milk as a base and it goes well with rhubarb and strawberry. I used coconut sugar, but it is okay to use any other sugar if you like. This would be a great dessert on midsummer.
Rhubarb Strawberry Coconut Ice Cream
1 can coconut milk (3 dl)
4 rhubarb stalks, chopped
3 dl strawberries, chopped
0,5 dl coconut sugar
1 tbsp lemon juice, optional
2 tbsp cornstarch
Put coconut milk (save some to blend the cornstarch with),
rhubarb, strawberries, coconut sugar and lemon juice to a saucepan and slowly
bring to a boil over low heat. Let simmer for 10-15 minutes or until the
rhubarb is soft. Meanwhile, mix together the remaining coconut milk with the
cornstarch in a small dish. Add the mixture into the rhubarb mixture, whisking
at the same time. When you see a few bubbles remove off the heat and allow to
cool.
Transfer the cool mixture into a bowl and put in the fridge
until cool or overnight. Put the mixture into the ice cream maker and churn
according to manufacturers instructions.
Rabarber Jordgubbs Kokosglass
1 burk kokosmjölk (3 dl)
4 rabarberstjälkar, hackade
3 dl jordgubbar, hackade
0,5 dl kokossocker
1 msk citronsaft, valbart
2 msk majsstärkelse
Sätt kokosmjölk (spara lite att blanda majsstärkelsen med),
rabarber, jordgubbar, kokossocker och citronsaft i en kastrull och sakta koka
upp på svag värme. Låt sjuda i 10-15 minuter eller tills rabarbern är mjuk.
Under tiden, blanda ihop reseterande kokosmjölk med majsstärkelse i en liten
skål. Tillsätt blandningen i rabarberblandningen och vispa samtidigt. När det
börjar bubbla ta bort från värmen och låt svalna.
Överför den svala blandningen i en skål och ställ i kylen
tills den svalnat eller över natten. Lägg glassblandningen i en glassmaskin och
kyl enligt tillverkarens instruktioner.
14 Comments
Lovit
ReplyDeleteKram
Bella!!
Tack Bella! Kram
DeleteA delicious and healthy ice cream!What's more to ask?
ReplyDeleteKisses,dear!
Thank you dear Lenia! Hugs.
DeleteWaw, this combo looks great, tasty & is for sure pure deliciousness! x
ReplyDeleteIt's really good :)
DeleteKokosmjölk är min favorit när jag lagar glass:) Har ofta gjort det med jordgubbar,men nästä gång skall jag tillsättä rabarber också:)
ReplyDeleteJa, testa gärna! Jag gillar jordgubbar och rabarber ihop.
DeleteMen så gott, måste verkligen ta fram min glassmaskin igen, köpte ju en ny förra sommaren som jag knappt använt, dags att se till att den blir ordentligt använd :-)
ReplyDeleteDu har så många goda glassrecept på din blogg.
DeleteMmm lät ju väldigt gott, måste jag testa att göra. Glassmaskinen har vi knappt använt så det är väl dags;)
ReplyDeleteFin helg till dig, kram
Tack Jessica! Ja, nu är det bra tid att börja laga glass :) Kram!
DeleteJisses så god glassen låter! Frisk och smakrik med en smarrig kombination.
ReplyDeleteTack snälla!
Delete