Sunday, June 15, 2014

Chocolate Mocha Cake

En kaka som är aningen kladdig med smak av choklad och kaffe låter i mina öron mycket gott. Och vet ni vad, det är precis vad det är också :) Gillar man inte kaffe går det att uteslutas och istället för vanlig choklad kan man ta en smaksatt.

A cake that is perfectly sticky with flavors of chocolate and coffee sounds in my ears very yummy. And you know what, that's exactly what it is :) If you don't like coffee you can omit it and instead of regular chocolate you can use a flavoured one.



Chocolate Mocha Cake

120 g coconut oil
200 g dark chocolate
2 eggs
2 dl coconut sugar
1,5 tbsp coffee granules
2 tsp vanilla
1,5 dl almond flour
2 tsp baking powder
pinch of salt

Preheat oven to 175 C degrees. Line a baking dish, 20 x 20 cm, with parchment paper. Melt the chocolate and and add the coconut oil. Stir until combined. In a bowl, whisk eggs, coffee, vanilla and sugar. Blend chocolate mixture into egg mixture.

Mix almond flour, baking powder and salt and add the mixture into the chocolate-egg mixture. Pour batter into the baking pan and bake for about 30 minutes, do not overbake. Let cool and refrigerate. Cut into squares.


Choklad-Mockakaka

120 g kokosolja
100 g mörk choklad
2 ägg
2 dl kokossocker
1,5 msk snabbkaffepulver
1 tsk vanilj
1,5 dl mandelmjöl
2 tsp bakpulver
nypa salt

Värm ugnen till 175 C. Klä en form, 20 x 20 cm, med bakplåtspapper.
Smält chokladen och tillsätt kokosoljan. Blanda. I en skål, vispa ägg, kaffepulver, vanilj och socker. Blanda chokladblandningen i äggsmeten.

Blanda mandelmjöl, bakpulver och salt och tillsätt blandningen i choklad-äggblandningen. Häll smeten i bakformen och grädda i ca 30 minuter, övergrädda inte. Låt svalna och ställ i kylskåp. Skär i rutor.

14 comments:

  1. chocolate and coffee is a winner combination!Love it!
    Hugs, dear!

    ReplyDelete
  2. Kaffe och choklad är så bra tillsammans,det där är säkert riktigt gott:)

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. Kladdiga chokladkakor är bara för gott! Mums! Kram

    ReplyDelete
  5. Allt med choklad är gott! Det mesta med kaffe är också gott! Kombinationen måste ju helt enkelt bli supergod!! Kram!

    ReplyDelete
  6. Hi, I do not have almond flour and coconut oil. what flour can I replace with ? Can I replace coconut oil with canola oil ? Thank you.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Sigfreda! You can use any flour you have on hand and you can use canola oil instead of coconut oil.

      Delete