Sunday, May 18, 2014

Raw Raspberry Cheesecakes with Crumbs

Raw cheesecake med smak av hallon och ett knaprigt nötsmul. Yum, de här blev så goda. De är fyllda med bra ingredienser och sötade med dadlar och dadelsirap. Har du inte testa raw bakverk, då tycker jag att du skall testa denna. Du kommer inte bli besviken.

Raw cheesecake with flavors of raspberries and a crunchy nut crumb. Yum, these were so delicious. They are filled with good ingredients and sweetened with dates and date syrup. If you haven't tried raw goodies, then I think you should try this. You will not be disappointed.



Raw Raspberry Cheesecakes with Crumbs
makes 4

crust
2 dl almonds
2 tbsp cacao
3 Medjool dates, pitted
pinch of salt
water

filling
4 dl cashews, soaked and drained
1 dl water
1 dl coconut oil
4 tbsp date syrup
1 tsp vanilla
2 dl raspberries, fresh or if frozen, thawed

crumb topping
8 tbsp mixed nuts
4 Medjool dates, pitted
pinch of salt
vanilla, optional

For the crust, mix the almonds and cacao in a food processor until crumbly. Add the dates, salt and process again. Add water to get a sticky mixture. Divide into four pieces and press down in the bottom of four silicon molds (7 cm in diameter). Put in the fridge.

For the filling blend everything in a blender until smooth. Pour the filling onto the crusts and put in the freezer for several hours or overnight.

For the crumb, mix the nuts and dates quickly in a food processor. Add salt and vanilla, if using. Top the cakes with the crumbs. Take the cakes to room temperature 30-60 minutes before serving.


Raw Hallon Cheesecakes med Smul
4 st

botten
2 dl mandel
2 msk kakao
3 Medjool dadlar, urkärnade
nypa salt
vatten

fyllning
4 dl cashewnötter, blötlagda och avrunna
1 dl vatten
1 dl kokosolja
4 msk dadelsirap
1 tsk vanilj
2 dl hallon, färska eller om de är frysta, tinade

smul
8 msk blandade nötter
4 Medjool dadlar, urkärnade
nypa salt
vanilj, valbart

För botten, blanda mandel och kakao i en matberedare tills smuligt. Lägg till dadlar, salt och mixa igen. Tillsätt vatten för att få en klibbig blandning. Dela i fyra bitar och tryck ner i botten på fyra silikonformar (7 cm i diameter). Ställ i kylen.

För fyllningen blanda allt i en mixer tills slät. Häll fyllningen på pajbotten och ställ i frysen för flera timmar eller övernatten.

För smulblandningen, mixa nötter och dadlar snabbt i en matberedare. Tillsätt salt och vanilj, om du använder. Toppa kakorna med smulet. Ta kakorna i rumstemperatur 30-60 minuter före servering.

12 comments:

  1. Ser gudomligt ut! Jag har också gjort raw cheesecake :)

    ReplyDelete
  2. Oh, din matkreativitet alltså! SÅ kul att se alla nya recept och att de har sådan variation :) Heja!
    /Evelina - Evelinas Ekologiska

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Evelina för dina fina ord, jag blir så glad. Kram!

      Delete
  3. Ojojoj säger jag bara! Mycket gott ser det ut och jag tycker det är jättefina bilder du tagit också kram!

    ReplyDelete
  4. Vi har mer och mer börjat intressera oss för detta med rawfood, smakerna bibehålls ju faktiskt på ett fint sätt. Ska testa en mangopannacotta till helgen och det ser vi fram mot.
    Kramar

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, raw food är riktigt gott och jag är väldigt förtjust i dessa raw cakes. Mangopannacotta låter gott. Kram!

      Delete
  5. Wow, vilken läckerhet! Den ser otroligt god ut och även inte helt onyttig:)
    Tack, vännen! Öland är fantastiskt så här års. Många kramar till dig

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, denna är verkligen god och innehåller bra saker :) Kram!

      Delete
  6. Waw!! Before, I made similar recipes from raw websites on youtube so I know that this certainly will work! I will make them soon! Yum yum Yummm! xxx

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks! You are always so kind and supportive, hugs!!

      Delete