Saturday, May 10, 2014

Chocolate Peanut Butter Mug Cake, vegan & gluten-free

Jag gör inte så ofta mug cakes, men om man vill ha något gott snabbt så är dessa att föredra. Har du testat att laga kaka i micron?

I do not often make mug cakes, but if you want something good quickly, these are preferred. Have you tried to make a cake in the microwave?


Chocolate Peanut Butter Mug Cake, vegan & gluten-free

2 tbsp buckwheat flour
1 tbsp coconut sugar
0,5 tbsp cacao
0,5 tbsp powdered peanut butter
1/4 tsp baking powder
pinch of salt
1 tsp coconut oil
2,5 tbsp almond milk

Mix all the dry ingredients in a mug and then add the wet ingredients and stir to combine. Heat in the microwave for 45 seconds. Top with peanut butter and enjoy!


Choklad Jordnötssmör Mug Cake, vegan och glutenfri

2 msk bovetemjöl
1 msk kokossocker
0,5 msk kakao
0,5 msk pulvriserat jordnötssmör
1/4 tsk bakpulver
nypa salt
1 tsk kokosnötolja
2,5 msk mandelmjölk

Blanda alla torra ingredienser i en mugg och tillsätt sedan de våta ingredienserna och rör om. Värm i mikron i 45 sekunder. Toppa med jordnötssmör och njut!


8 comments:

  1. Men så gott med jordnötssmör kram Diana

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, jordnötssmör är så gott :) Kram!

      Delete
  2. Den där låter inte dålig. Mumma!

    ReplyDelete
  3. Jag har testat ett par olika med lite varierande resultat. Jag tycker inte om när de får en svampig konsistens. Men annars är det en snabb-bakad kaka och kan vara ett bra mellanmål.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jag känner samma som du, gillar inte heller en svampig konsistens. Denna hade det inte :)

      Delete
  4. Jag älskar mug cake... nu har jag inte gjort så många men min banana och PB plus den andra Nutella mug cake gillar jag mycket. Den här ser jättegod ut mums!

    ReplyDelete