Thursday, April 17, 2014

Coconut Pancakes with Coconut Cream and Strawberries

Kanske något till helgfrukosten eller varför inte som dessert. Så gott, om jag själv får säga! Kokosgrädden är söt i sig själv så inget tillsatt socker behövs och jag använde tinade jordgubbar som topping. Jag drömmer om de här fortfarande. 

Maybe something for your weekend breakfast or even as dessert. So, so yummy, if I do say myself! Coconut cream is sweet in itself, so no sugar is needed and I used thawed strawberries as a topping. I still dream about these, so I probably have to make them soon again.


Coconut Pancakes with Coconut Cream and Strawberries

2 flax-eggs (2 tbsp ground flaxseeds + 5 tbsp water, let stand for 15 minutes)
1 dl coconut milk 
3,5-4 tbsp coconut flour
1-2 tsp coconut sugar or other sweetener
1 tbsp desiccated coconut
1 tsp vanilla extract
0,5 tsp baking powder
1/4 tsp cinnamon, optional
pinch of salt

topping
1 can coconut milk (place can in the fridge overnight. Remove the chilled can from fridge and flip it upside down. Open the can, and pour the coconut liquid into another bowl, you can use it in smoothies. Place the cream in a bowl and whip with hand beaters until it becomes fluffy and light).

strawberries, mashed

Mix all the ingredients for the pancakes in a bowl. The batter is going to be thick. In a heated skillet with coconut oil fry pancakes on both sides until golden brown. Serve with coconut cream and strawberries.


Kokospannkakor med kokosgrädde och jordgubbar

2 linfrö-ägg (2 msk malda linfrön + 5 msk vatten, låt stå i 15 minuter)
1 dl kokosmjölk
3,5-4 msk kokosmjöl
1-2 tsk kokossocker eller annat sötningsmedel
1 msk kokosflingor
1 tsk vaniljextrakt
0,5 tsk bakpulver
1/4 tsk kanel, tillval
nypa salt

topping
1 burk kokosmjölk (ställ burken i kylen över natten. Avlägsna kyld burk från kylskåpet och vänd den upp och ner. Öppna burken och häll kokosvätskan i en annan skål, du kan använda den i smoothies. Lägg grädden i en skål och vispa med handvisp tills den är fluffig).

jordgubbar, mosade

Blanda alla ingredienser för pannkakorna i en skål. Smeten kommer att vara tjock. I en uppvärmd stekpanna med kokosolja stek pannkakorna på båda sidor tills de är gyllenbruna. Servera med kokosgrädde och jordgubbar.

13 comments:

  1. Kanske något för min dotter som ofta mumsar på kokosflagor. Jättefin bild. Glad påsk Katarina! Kram.

    ReplyDelete
  2. Härliga pannkakor! Bra med alternativ för de som inte äter ägg dessutom.

    ReplyDelete
  3. As you know , I use & eat my daily strawberries & this breakfast, all glorious & that, will be my brekkie for tomorrow monring, ooh yes!!! Beautifully presented too! x

    ReplyDelete
    Replies
    1. Great Sophie! Let me know what you think!

      Delete
    2. I made it as a lovely breakfast for my hubby Peter & me & we both absolutely loved it, my beloved friend! You rock! xxx

      Delete
  4. Nam nam nam! Glad påsk till dig:)

    ReplyDelete
  5. Låter gott!

    Men jag måste fråga, har man riktiga ägg också i linfrö ägg eller bara linfrö och vatten? :)

    Glad påsk!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Linnea! Endast linfrön och vatten :) Glad påsk!

      Delete
  6. Vilket bra tips på den där kokosgrädden, det ska vi testa!

    ReplyDelete