Monday, April 7, 2014

Carrot Cake

Jag gillar saftiga morotskakor och när jag såg att Erika hade detta recept på bloggen ville jag också baka den. Jag vill gärna att morotskakan är saftig, lite mer åt det kompakta hållet, men ändå luftig, om ni förstår vad jag menar :) Och det var just det som Erikas (eller hennes svärmor hade bakat) såg ut. 

I like moist carrot cakes and when I saw that Erika had this recipe on the blog, I wanted to bake it. I want my carrot cake to be moist, a little more compact, yet airy, if you know what I mean :) And that was precisely what Erika's (or her mother-in-law had baked) looked like.


Morotskaka
24 st

200 g smör, smält
4 ägg
4 dl socker
5 dl mjöl
2,5 tsk bakpulver
1,5 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
0,5 tsk malen ingefära
0,5 tsk salt
300 g morötter, fint rivna

Glasyr:
150 g mjukt smör
200 g philadelphiaost
3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
2 msk pressad citronsaft

Värm ugnen till 175 C grader. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker poröst. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten tillsammans med smöret. Rör til sist ner de rivna morötterna. Bred ut smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper, ca 25 x 35 cm. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 minuter. Låt svalna.
Glasyr: Vispa smöret tillsammans med de andra ingredienserna. Bred glasyren på kakan. Skär kakan i rutor.


Carrot Cake
24 pc

200g butter, melted
4 eggs
4 dl sugar
5 dl flour
2,5 tsp baking powder
1,5 tsp ground cinnamon
1 tsp ground cardamom
0,5 tsp ground ginger
0,5 tsp salt
300g carrots, finely grated

glaze:
150 g soft butter
200 g cream cheese
3 dl powdered sugar
2 tsp vanilla
2 tbsp lemon juice

Preheat oven to 175 C degrees. Melt the butter and let it cool. Beat eggs and sugar until fluffy. Mix the dry ingredients and stir them into the mixture along with the butter. Add the grated carrots and stir. Spread batter in a baking pan lined with parchment paper, about 25 x 35 cm. Bake in the lower part of the oven about 45 minutes. Allow to cool.

Glaze: Beat butter together with the other ingredients. Spread the icing on the cake. Cut the cake into squares.

8 comments:

  1. Hej! Jag har lånat en bild och ett recept för dig men länkat till dig så klart! Varm kram!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hej! Ja, det är okej! Och stort tack för de fina orden du skriver. Jag blir helt rörd, stor kram!!

      Delete
  2. Men SÅ roligt att du testat "mitt" recept. Och tack för att du länkade, gulliga du!

    ReplyDelete
  3. Vilken fin version av morotskaka,mums:)

    ReplyDelete
  4. Gahhhh Katarina vad det ser gott ut : ) kram Sofia

    ReplyDelete