Wednesday, April 30, 2014

Breaded Feta Cheese

Panerad feta eller Saganki som det heter i Grekland är gott att servera som förrätt, gärna med en citronklyfta. Enkelt, men ack så smarrigt. Visste du att saganaki betyder liten stekpanna?

Breaded Feta or Saganki as it is called in Greece is good to serve as an appetizer, preferably with a lemon wedge. Simple, but yet so delicious. Did you know that saganaki means small frying pan?


Panerad Feta

fetaost, skivor
mjöl
ägg
ströbröd
salt 
peppar

Rulla fetaskivorna först i mjöl, sedan i ägg och till sist i ströbröd kryddat med salt och peppar. Stek i en het stekpanna på båda sidor tills gyllene. 



Breaded Feta Cheese

feta cheese, slices 
flour 
egg 
bread crumbs 
salt 
pepper 

Roll the feta slices first in flour, then in egg and finally in bread crumbs seasoned with salt and pepper. Fry in a hot frying pan on both sides until golden.

12 comments:

  1. Mmmm, man får bara inte låta ögat luras och tro att det är fiskpinnar ;-)
    Kram Helén

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha, ja det kunde man tro att de är! Kram

      Delete
  2. Hi Katarina,

    I just had to take a moment to tell you how much I appreciate you sharing this delectable idea for breaded feta cheese. I love Feta but never ever thought to bread it! Thank you so much for sharing...I hope you don't mind if I Pinterest this link:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aw, thanks Louise! Thanks for pinning :)

      Delete
  3. Mmm,det måste vara himmelskt gott:)

    ReplyDelete
  4. You are amazing,Katarina! Love your saganaki as a real Greek!
    Dear, we have a giveaway in our blog: one lucky reader will win a 40€ voucher to buy greek products from an online delicatessen. This is the post http://theveggiesisters.gr/yolenisgiveaway/
    The post is open to all Europeans!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks dear! I will check it out, thanks!

      Delete
  5. Visst är det gott att panera fetaost och steka den. Saganaki är däremot en helt egen ost, men som också är fantastiskt god stekt.

    ReplyDelete