Sunday, March 9, 2014

Vegan Coconut Banana Donuts

Vilket fint väder vi hade igår, sol och +15 grader. I dag borde det bli ännu varmare, härligt! Dessa experimenterade jag fram till en utmaning på instagram, temat var kokos. De blev väldigt goda och kylskåpskalla var de extra goda. 

We had great weather yesterday, it was sunny and +15 degrees and today it should be even warmer. I'm not complaining :) These I experimented to a challenge on instagram, the theme was coconut. They turned out very good and when eaten refrigerator cold, they were extra good.


Vegan Coconut Banana Donuts
7 small donuts

1 chia egg*
1 ripe banana mashed
1 tbsp coconut oil
2 tbsp coconut butter, melted
1 tbsp coconut flour
1/4 tsp baking powder
pinch of vanilla powder / vanilla extract
pinch of salt

Mix together chia egg and banana. Add the rest of the ingredients and stir until everything is blended. Put the batter with a spoon into a greased donut pan or you can also pipe the batter into the donut pan. Bake at 175 C for about 20 minutes. Decorate with coconut butter and cranberry powder if you want.

*Chia egg= 1 tbsp chia seeds + 3 tbsp water. Let stand 5-10 minutes and use in baking as you would one egg.


Vegan Kokos-Banan Donitser
 7 små donitser

1 chia ägg*
1 mogen banan mosad
1 msk kokosolja
2 msk kokossmör, smält
1 msk kokosmjöl
1/4 tsk bakpulver
nypa vaniljpulver
nypa salt

Blanda ihop ägg och banan. Tillsätt resten av ingredienserna och rör om tills allt är blandat. Lägg smeten med en sked i en smord donitsform eller spritsa smeten i donitsformen. Grädda i 175 C för ca 20 minuter. Dekorera med kokossmör och tranbärspulver om du vill.

*Chia ägg= 1 msk chia frön + 3 msk vatten. Låt stå 5-10 minuter och använd i bakning som ett ägg.

7 comments:

  1. Åh, så gott! Helt i min smak! Måste testas! Kan man använda vanliga muffinsformar till det?
    Kram kram
    //Lana

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Lana. Ja, det skall nog funka. Kram!

      Delete
  2. Vackra foton. Jag har ju aldrig smakat på munkar (vad jag vet om) men det ser jättegott ut! Kramar!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack! De här smakar inte som vanliga munkar, men är mycket goda. Kram!

      Delete
  3. Men du... chia-ägg! Hur smart som helst! Nu när jag precis upptäckt denna dunderfrö!
    Och så glad åt att du bjuder på glutenfritt! Jag har ju nästan lämnat bakandet i och med att jag slutat med vetemjölet. Men ibland blir jag ju lite sugen på att äta något fikabröd!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, visst är det bra :) Jag har bakat en hel del den senaste tiden gluten-fritt och det finns recept här på bloggen.

      Delete
  4. mums verkar jättegott! kram Sofia

    ReplyDelete