Sötpotatis är som ordet säger söt och därför passar den bra att baka med. De här är glutenfria och vegan. De blev en aning sköra, så därför har jag ökat mängden mandelmjöl i receptet nedan. Dessa är goda att äta kylskåpskalla. Jag har dekorerat dem med en blandning på kokosnötsmör och kanel.

Sweet potatoes are like the word says sweet and therefore they are great to use in baking. These are gluten free and vegan. They were a little fragile, so therefore I have added more almond flour in the recipe. These are good to eat cold from the fridge. I have decorated them with a mixture of coconut butter and cinnamon.


Mini Sweet Potato Donuts
makes 8 pcs

1 dl sweet potato puree (1/2 cup)
0,5 chia egg
1,5 tbsp coconut sugar
0,5 tbsp coconut oil, melted
4-5 tbsp almond flour
0,5 tsp baking powder
0,5 tsp cinnamon
1/4 tsp vanilla extract

Mix all the ingredients in a bowl and pipe the batter into a well greased mini donut pan. Bake at 175 C for about 25 minutes. Decorate with a mixture of melted coconut butter and cinnamon. Store in the fridge.


Mini Sötpotatis Donitser
ca 8 st

1 dl sötpotatis puré
0,5 chia ägg
1,5 msk kokosnötsocker
0,5 msk kokosolja, smält
4-5 msk mandelmjöl
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk kanel
1/4 tsk vaniljextrakt

Blanda alla ingredienser i en skål och spritsa smeten i en väl smord mini donitsform. Grädda i 175 C ca 25 minuter. Garnera med en blandning av smält kokosnötsmör och kanel. Förvara i kylen.