Sweet potatoes are like the word says sweet and therefore they are great to use in baking. These are gluten free and vegan. They were a little fragile, so therefore I have added more almond flour in the recipe. These are good to eat cold from the fridge. I have decorated them with a mixture of coconut butter and cinnamon.
Mini Sweet Potato Donuts
makes 8 pcs
1 dl sweet potato puree (1/2 cup)
0,5 chia egg
1,5 tbsp coconut sugar
0,5 tbsp coconut oil, melted
4-5 tbsp almond flour
0,5 tsp baking powder
0,5 tsp cinnamon
1/4 tsp vanilla extract
Mix all the ingredients in a bowl and pipe the batter into a
well greased mini donut pan. Bake at 175 C for about 25 minutes. Decorate with
a mixture of melted coconut butter and cinnamon. Store in the fridge.
Mini Sötpotatis Donitser
ca 8 st
1 dl sötpotatis puré
0,5 chia ägg
1,5 msk kokosnötsocker
0,5 msk kokosolja, smält
4-5 msk mandelmjöl
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk kanel
1/4 tsk vaniljextrakt
Blanda alla ingredienser i en skål och spritsa smeten i en
väl smord mini donitsform. Grädda i 175 C ca 25 minuter. Garnera med en
blandning av smält kokosnötsmör och kanel. Förvara i kylen.
3 Comments
Sötpotatis är nytt för mig i bakning, så det måste jag testa, spännande. Vad glad jag blev att du gillade mina semlor o tack för att du länkar. Stor varm kram. Tina
ReplyDeleteJa, tack för receptet! Kram
DeleteVad gott det låter! Måste testas! Har nu äntligen fått tummen ur och köpt sötpotatis!
ReplyDeleteHa en toppen dag!
Kramar!
//Lana