Tuesday, March 18, 2014

Cottage Cheese Bread

Det här blev ett väldigt gott bröd. Jag har sett ett liknande recept hos Malin och tycker precis som henne att brödet blir gott när det får tuggmotstånd. Inspiration till brödet kommer från Åse.

This is a really good bread. I've seen a similar recipe at Malin's blog and think just like her that the bread becomes good when it gets chewy. Inspiration for the bread comes from Åse.


Grynostbröd

3 ägg
120 g grynost
5 msk mandelmjöl
1 msk psyllium
2,5 tsk bakpulver
1,5 msk smält kokosfett
en nypa salt
pumpafrön att toppa brödet med

Värm ugnen till 200 C grader. Mixa ägg och grynost med en stavmixer. Blanda sedan i de torra ingredienserna. Platta sedan ut degen på bakpappersklädd plåt och strö på pumpafrön. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Skär i bitar.


Cottage Cheese Bread

3 eggs
120 g cottage cheese
5 tbsp almond flour
1 tbsp of psyllium
2,5 tsp baking powder
1,5 tbsp melted coconut oil
a pinch of salt
pumpkin seeds to garnish the bread with

Preheat oven to 200 C degrees. Mix eggs and cottage cheese with a hand blender. Then mix in the dry ingredients. Put the batter onto a parchment paper lined baking sheet and sprinkle with pumpkin seeds. Bake in center of oven for about 10 minutes. Cut into slices.

12 comments:

  1. Låter jättegott! Härligt med hembakat! :)
    Ha en toppen dag!
    Kramar!
    //Lana

    ReplyDelete
  2. Det ser fantastiskt ut! Får jag dela med mig av ditt recept, med tillhörande bild på min blogg? Jag hänvisar självfallet till dig!

    ReplyDelete
  3. Ser hur gott ut som helst : ) som alltid ; )) hos dig : ) kram fina du! /Sofia

    ReplyDelete
  4. Så gott det ser ut, grynost, är det samma som keso eller?

    ReplyDelete