Monday, March 17, 2014

Bread Boats with Roasted Bell Pepper-Ricotta Sauce

En rolig idé är att fylla bröd med en god sås eller annan fyllning. Jag rostade paprikor och blandade med ricotta och annat smått och gott. Brukar du fylla bröd? 

A fun idea is to fill the bread with a good sauce or other filling. I roasted peppers and mixed with ricotta and other yummy ingredients. Do you fill bread?



Bread Boats with Roasted Bell Pepper-Ricotta Sauce

2 oven roasted bell peppers ( I used one yellow and one green)
250 g ricotta
50 g grated parmesan
basil
salt
pepper

sourdough bread...
grated cheese

Roast the bell peppers in 200 C for 20-30 minutes. Let cool and peel off the skin. Mix the bell peppers, ricotta, cheese and spices with a hand blender until smooth.
Cut the tops of the bread and scoop a bit from inside the bread. Fill the cavity with the  ricotta sauce and top with grated cheese. Bake in 200 C until the cheese has melted and the sauce is warm, about 15 minutes. Decorate with basil and chopped red bell pepper.


Brödbåtar med rostad Paprika-Ricottasås

2 ugnsrostad paprika (jag använde en gul och en grön)
250 g ricotta
50 g riven parmesan
basilika
salt
peppar

surdegsbröd ...
riven ost

Rosta paprikorna i 200 C för 20-30 minuter. Låt svalna och dra av skinnet. Blanda paprika, ricotta, ost och kryddor med en stavmixer tills slät.

Skär topparna av brödet och skopa lite från insidan av brödet. Fyll hålrummet med ricottasåsen och toppa med riven ost. Grädda i 200 C grader tills osten har smält och såsen är varm, ca 15 minuter. Dekorera med basilika och hackad röd paprika.

20 comments:

  1. Yummy!Love this ricotta sauce!
    Have a lovely week,dear Katarina!

    ReplyDelete
  2. De där ser så goda ut,mums:)

    ReplyDelete
  3. Have never tried that before, but these look so good that I'm going to have to try...yum!

    ReplyDelete
  4. Låter supergott, det måste jag testa.
    Fin vecka till dig, kram

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Jessica! Ha en fin vecka du också, kram!

      Delete
  5. Det blir så saftigt och gott med fyllda bröd. Längesedan jag gjorde det men jag blev jättesugen på att testa ditt recept.

    Ha en fortsatt bra vecka! Kramar

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, det blir ju verkligen gott. Tack detsamma, kram!

      Delete
  6. Är brödet hemmagjort? Skulle man kunna få receptet på det i sådana fall? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nej, tyvärr. Detta är köpt från ett bageri.

      Delete
  7. Smarrigt! Det där ska jag testa nästa gång jag gör ngn soppa!

    ReplyDelete