Saturday, February 22, 2014

Vegetable Ragu

En god och lättlagad sås. Man kan smaksätta den efter eget tycke. Kanel passar också bra i sådana här såser, i fall man vill prova på något nytt.

A tasty and easy sauce to prepare. You can flavor it to your own satisfaction. Cinnamon is also great in this kind of sauces, in case you want to try something new.


Vegetable Ragu

1 red onion, chopped
1 garlic, chopped
oil
200 g mixed vegetables, chopped (zucchini, mushrooms, broccoli, carrot, red bell pepper)
1 dl red lentils
1 can diced tomatoes
salt
pepper
paprika
sambal oelek
balsamic vinegar

Put the onion and garlic with some oil in a saucepan and fry for a couple of minutes. Add the chopped vegetables and fry for some more minutes. Add the lentils and tomatoes. You can also add some water if you think the sauce is to thick. Let simmer for 20 minutes or until the lentils are soft. Season to taste. Serve with bulgur, quinoa, rice...


Vegetarisk Ragu

1 rödlök, hackad
1 vitlök, hackad
olja
200 g blandade grönsaker, hackade (zucchini, champinjoner, broccoli, morot, paprika)
1 dl röda linser
1 burk tärnade tomater
salt
peppar
paprika
sambal oelek
balsamvinäger

Lägg lök och vitlök med lite olja i en kastrull och fräs i ett par minuter. Lägg i hackade grönsaker och stek ytterligare några minuter. Tillsätt linser och tomater. Blanda i vatten om tycker att såsen är för tjock. Låt sjuda i 20 minuter eller tills linserna är mjuka. Krydda efter smak. Servera med bulgur, quinoa, ris...

5 comments:

  1. Mums! Gillar linser men äter det allt för sällan.

    ReplyDelete
  2. Gott! Sonen ska snart iväg på resa så nu ska det bli mer veg i mitt kök!!

    ReplyDelete
  3. Perfekt rätt till min vegetariska matdag i morgon! tackar:)

    Sv; Tack! det är mysigt att träffa den lilla busungen ibland. Hon är alltid så kramig och go.
    Kramar

    ReplyDelete