Tuesday, January 7, 2014

Ricotta Tomato Sauce Quiche

Jag brukar ofta använda ricotta som fyllning i paj och nu hade jag överbliven tomat-grönsakssås, så jag blandade även ner den i fyllningen. Blev gott, påminde lite om pizza i smakerna. 

I often use ricotta as a filling in pie and now I had leftover tomato-vegetable sauce, so I also mixed it into the filling. It was good, reminded me a bit of pizza.



Ricotta Tomatsåspaj

botten
3 dl fullkornsmjöl
75 g smör, mjukt
50 g kvarg

filling
250 g ricotta
1,5 dl tomatsås
50 g parmesan, riven
basilika
salt
peppar

Blanda mjöl, smör och kvarg till en smidig deg och tryck ut i en bakform.
Blanda sedan ricotta, tomatsås, parmesan och kryddor. Häll fyllningen över pajbotten och grädda i 200 C i 30 minuter.


Ricotta Tomato Sauce Quiche

crust
3 dl whole wheat flour
75 g butter, softened
50 g quark

Filling
250 g ricotta
1,5 dl tomato sauce
50 g parmesan, grated
basil
salt
pepper

Mix flour, butter and quark into a smooth dough and press into a baking pan. Mix the ricotta, tomato sauce, parmesan cheese and spices. Pour the filling over the cruts and bake at 200 C for 30 minutes.

6 comments: