If you want to try something new for Christmas to serve as dessert, I have a tip here in the form of a raw pie with flavors of gingerbread, caramel and chocolate. So good, it melts in your mouth.
Raw
Gingerbread Pie with Caramel and Chocolate
base
1
dl almonds
1
dl cashews
6
dates, pitted
2
tbsp cocoa powder
0,5
tsp gingerbread spice
1
tsp water or more if needed
caramel
8
dates, pitted
2
tbsp peanut butter
agave,
optional
chocolate
2
tbsp coconut oil, melted
3
tbsp cocoa powder
4
tbsp date syrup / agave
For
the base, mix all ingredients, except for the water, in a food processor. Add
water until you have a sticky mixture. Press the mixture into two round tart
pans, 10 cm. Place into the fridge, while you make the caramel.
For
the caramel, mix the ingredients in a food processor until smooth. Pour onto
the pies. For the chocolate, mix all the ingredients until smooth. Pour onto
the pies, and put in the fridge until set. Decorate with berries if you like.
Raw
pepparkakspaj med kola och choklad
bas
1
dl mandlar
1
dl cashewnötter
6
dadlar, urkärnade
2
msk kakaopulver
0,5
tsk pepparkakskrydda
1
tsk vatten eller mer om det behövs
kolasås
8
dadlar, urkärnade
2
msk jordnötssmör
agave,
valbart
choklad
2
msk kokosolja, smält
3
msk kakaopulver
4
msk dadelsirap / agave
För
botten, blanda alla ingredienser, med undantag för vatten, i en matberedare.
Tillsätt vatten tills du har en klibbig blandning. Tryck blandningen i två
runda pajformer, 10 cm. Ställ in i kylen medan du gör kolan.
För
kolan, blanda ingredienserna i en matberedare tills slät. Häll på pajerna. För
chokladen, blanda alla ingredienser tills slät. Häll på pajerna, och ställ i
kylen tills chokladen stelnat. Dekorera med bär om du vill.
18 Comments
Oj så den här såg god ut! Hur stora pajformer skulle du säga att man behöver?
ReplyDeleteTack Tove. Jag hade visst glömt att skriva storleken, det är nu åtgärdat. Jag har använt två 10 cm formar.
DeleteOk, tack! Tror jag måste testa detta.
DeleteMen vilket härligt och "alternativt" recept. Gott OCH nyttigt! Den pajen blir kroppen glad av. Ha en fin vecka! Kram!
ReplyDeleteTack Kjersti! Önskar dig en fin vecka, kram!
DeleteSer jättegott ut!
ReplyDeleteTack så mycket! De var så goda.
DeleteA gorgeous treat!Love everything about it!
ReplyDeleteThanks sweetie!
DeleteVilken härlig fyllning! :)
ReplyDeleteJa, den är så god :)
DeleteRiktigt god ser den ut! Jag är hemma och sjuk idag och hade behövt något gott och energigivande som piggar upp.
ReplyDeleteDet är nästan vår temperatur hos er i Amsterdam. Känns konstigt att det är jul så snart. Vi har också väldigt milt här i Småland och det håller sig på en temperatur på 5-6 plusgrader idag, Det ska bli jättespännande att resa iväg till Pakistan:)
Kram vännen
Tack Helena och krya på dig kram!
DeleteSer gudomligt gott ut :)
ReplyDelete/Evelina - Evelinas Ekologiska
Du får allt att bara så se tilltalande och gott ut :-)
ReplyDeleteKram och ha en bra vecka
Tack så mycket! Kram
DeleteVad ett stort överflöd av underbara ingredienser. Din tårta ser gudomliga och det kan säkert skapa den vackraste stemining vid julbordet! Tack för receptet sötaste Katarina, Kram!!!
ReplyDeleteTack fina Mette! Kram
Delete