Monday, December 2, 2013

Pumpkin Pie

Här får ni receptet på pumpapajen jag bakade till Thanksgiving middagen hos vår granne (jag gjorde även några små pajer). Här har jag skrivit mera om själva menyn. Det var trevligt att få uppleva en riktig amerikansk Thanksgiving. 

Today you get the recipe for the pumpkin pie I baked for Thanksgiving dinner at our neighbour (I also made a few smaller pies). Here I have written more about the menu itself. It was nice to experience a real American Thanksgiving.



Pumpkin Pie

crust
75 g butter, melted
14 bastogne cookies (170 g)

filling
3 dl fresh pumpkin puree or canned pumpkin
1,5 dl sugar
1 tsp ground cinnamon
1⁄4 tsp ground ginger
1 can condensed milk
2 eggs
0,5 tsp salt

Make the crust: Preheat oven to 175°C. Lightly butter a 22 cm pie plate. Break the cookies into smaller pieces and grind them up by pulsing in a food processor until the crumbs are fairly fine. Stir together cookie crumbs, melted butter, sugar, and salt in a bowl and press evenly on bottom and up the sides of the pie plate. Bake for 12 minutes, then cool to room temperature.

Make the filling: Transfer pumpkin puree (or canned pumpkin) to a bowl and stir in sugar, cinnamon, ginger, condensed milk, eggs, and salt until just incorporated.
Preheat oven to 200°C. Pour the pumpkin filling into the pre-baked cookie crust.  Bake for 15 minutes on the middle oven rack, then reduce heat to 175°C and continue to cook until filling is set, another 30 minutes. Cool for at least 2 hours before serving or refrigerate overnight.


Pumpapaj

botten
75 g smör , smält
14 Bastogne kakor (170 g)

fyllning
3 dl färsk pumpapuré eller konserverad pumpa
1,5 dl socker
1 tsk malen kanel
1/4 tsk mald ingefära
1 burk kondenserad mjölk
2 ägg
0,5 tsk salt

För pajbotten : Värm ugnen till 175 ° C. Smörj lätt en 22 cm pajform . Bryt kakorna i mindre bitar och mal dem genom att  använda en matberedare. Rör ihop kaksmulorna, smält smör, socker och salt i en skål och tryck jämnt på botten och lite upp på sidorna av pajformen. Baka i 12 minuter, låt svalna sedan till rumstemperatur.

Gör fyllningen : Häll pumpapuré ( eller konserverad pumpa ) i en skål och rör i socker, kanel, ingefära, kondenserad mjölk, ägg och salt och blanda.

Värm ugnen till 200 ° C. Häll pumpafyllningen i det förgräddade pajbotten. Grädda i 15 minuter i mitten av ugnen, sänk sedan värmen till 175 ° C och fortsätt att grädda tills fyllningen har stelnat, ytterligare ca 30 minuter . Kyl i minst 2 timmar före servering eller i kylskåp över natten.

12 comments:

  1. Kurpitsapiirakka on ihanaa. Bastogne-keksit sopivatkin varmasti hienosti makunsa puolesta tähän. Täytyypä muistaa ensi kerralla.:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. On todella hyvää ja bastogne keksit sopivat hyvin koska niissä on runsaasti kanelia :)

      Delete
  2. Så fina bilder! Jag firar aldrig Thanksgiving men borde kanske pröva på maten ändå? Kram!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack! Det var första gången för mig och jag tyckte att maten var mycket god. Kram!

      Delete
  3. Vilka söta pajer. Jag önskar att jag också fick uppleva en riktig Thanksgiving.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Erika! Ja, det var en trevlig upplevelse.

      Delete
  4. Julsmaker skulle en del säga, karibiska smaker skulle jag säga, så gott, så gott

    ReplyDelete
  5. It looks so tasteful!
    Kisses,dear!

    ReplyDelete
  6. Mmm...så smaskigt! Gott med kondenserad mjölk i!
    Ha en fin dag!
    Kram kram
    //Lana

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, sött och gott! Kram till dig Lana.

      Delete