Wednesday, November 6, 2013

Tofu Scramble

Ett alternativ till äggröra är att göra tofuröra. Mycket gott om du frågar mig och passar såväl till frukost som till lunch.

An alternative to scrambled eggs is to make tofu scramble. Very good if you ask me and you can have it for breakfast or lunch.


Tofu Scramble

0,5 red onion, chopped
1 garlic clove, minced
0,5 red bell pepper, chopped
100 g firm tofu, chopped into small pieces or crumbled
0,5 dl black beans
curry
salt
pepper
1 handful of baby spinach

Fry onion, garlic and red pepper in a skillet with a little oil. Add the tofu, beans and spices and fry for 5 minutes. Add the spinach and fry for 1-2 minutes. Serve.


Tofuröra

0,5 rödlök, hackad
1 vitlöksklyfta, hackad
0,5 röd paprika, hackad
100 g fast tofu, hackad i små bitar eller smulad
0,5 dl svarta bönor
curry
salt
peppar
1 handfull babyspenat


Fräs lök, vitlök och paprika i en stekpanna med lite olja. Tillsätt tofu, bönor och kryddor och stek i 5 minuter. Tillsätt spenat och stek i 1-2 minuter. Servera.

12 comments:

 1. Vet inte så mycket om tofu i Holland eller i Sverige, men här i Thailand finns en speciell "ägg"-tofu. Den har jag använt några gånger. Men eftersom jag är ny med tofu, så var det verkligen ett experiment.
  Här finns säkert 10-15 olika tofu-sorter och alla vet jag inte vad det är eftersom jag inte förstår vad som står på dom. Men själv använder jag mig av 2 olika typer av hård-tofu (den ena dags-färsk), en mjuk tofu som jag gör kräm av och så har jag då provat "ägg"-tofun. Men det finns även tofu-plattor har jag sett. Får nog se till att prova flera sorter :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. I Singapore fanns det många olika tofun, säkert som i Thailand. I Amsterdam finns det mjuk och hård :) Jag testade dock aldrig ägg-tofu i Singapore.

   Delete
 2. Låter som en perfekt rätt till helgfrukosten, den ska testas. Försöker använda mer och mer tofu, och det är inte alltid så lätt att hitta på nya tofurätter.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Roligt om du får inspiration här. Hoppas du också gillar det.

   Delete
 3. Vackert på vacker tallrik. Och säkert gott också!

  ReplyDelete
 4. Det ser riktigt fräscht och gott ut ! Jag har aldrig smakat tofu, så det kanske är på tiden:)
  Kram vännen

  ReplyDelete
 5. I gruppen Vegetarian For A Year har jag sett många göra denna rätten. Ser jättegod ut, kram!

  ReplyDelete
 6. I love to eat tofu scrambles now & then & your version looks so appetizing so I must make this new version to me! :) I also love to stuff this tasty scramble in a lovely wrap! ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Yes, it would be great to use it as stuffing in wrap, thanks for the tip.

   Delete