Ni minns kanske speculoos-smör, som jag använt här och här. Detta goda kexsmör. Det  finns inte att fÃ¥ tag pÃ¥ överallt, sÃ¥ nu har jag ett recept till er, sÃ¥ ni kan laga det själv. Och det är hur enkelt som helst. Jag använde mig av speculooskex av märket lotus, men tycker att Bastognekex smakar ganska sÃ¥ lika. Och du mÃ¥ste inte använda dessa kex, ta dem du gillar :)

You may recall speculoos spread, which I used here and here. This good cookie butter. It's not easy to get it everywhere, so now I have a recipe for you, so you can make it yourself. And it's really easy. I used speculoos biscuits, of the brand lotus, but I think Bastogne biscuits are quite similar to taste. And you don't have to use these cookies, take the ones you like :)


Speculoos Kexsmör

20 st speculoos kex (bastognekex funkar också, men de är något större än speculoos)
5 msk vegetabilisk olja (jag använde solrosolja)
4 msk vatten
1 dl florsocker
0,5 tsk vaniljextrakt

Mixa kexen i en blender eller matberedare. Tillsätt resten av ingredienserna och mixa till en slät smet. Förvara i en burk med lock i kylskåp, ca 5 dagar.


Speculoos Cookie Butter

20 pieces speculoos biscuits (Bastogne biscuits works well, but they are slightly larger than speculoos)
5 tbsp vegetable oil (I used sunflower oil)
4 tbsp water
1 dl powdered sugar
0,5 tsp vanilla extract

Mix the biscuits in a blender or food processor. Add the remaining ingredients and blend until smooth. Store in a lidded jar in the refrigerator, about 5 days.