Idag bjuder jag på en kaffemuffins ur en kaffemugg :) Som ni redan vet så gillar jag inte att dricka varmt kaffe. Men om kaffet finns i bakverk, glass, kall kaffedryck ja då tackar jag inte nej. Jag gjorde en frosting också på kaffe, så här har vi ett bakverk för kaffeälskaren. Marianne är ett finskt godis (Fazer) med smak av mint, men nu har denna nya smak med kaffe kommit. Och den passar bra att baka med. 

Today, I' giving a coffee muffin from a coffee mug :) As you already know I do not like to drink hot coffee. But if the coffee is in baked goods, ice cream, cold coffee drink well then, I like it a lot. I made a coffee frosting as well, so here we have a muffin for the coffee lover. Marianne is a Finnish candy (Fazer) with the flavor of mint, but now this new flavor with coffee has arrived. And it's good to bake with.


Marianne Coffee Muffins with Coffee Frosting

frosting
100 g marianne coffee candy, chopped
1 dl cream

muffins
1,5 dl wholewheat flour
1 dl almond flour
1 dl coconut sugar
1,5 tbsp cocoa
1 tsp baking powder
1 tsp vanilla sugar
pinch of salt
1 small egg
2,5 tbsp milk of your choice
80 g butter, melted
10 pcs of mariannne coffee candy, chopped

Make the frosting in advance, preferably the day before. Put the cream and the chopped candy in a pan and heat until the chocolate is melted. The cream should not boil. Refrigerate until cold. When it's cold, whisk the mixture with a electric whisk.

Muffins, stir the flours , sugar, cocoa, baking powder, vanilla and salt in a bowl. Add the rest of the ingredients and stir until everything is combined. Spoon the batter into muffin cups or real coffee cups. Bake in 180C degree oven for about 15-20 minutes. Let cool. Pipe the frosting on the muffins.


Marianne Kaffemuffins med Kaffefrosting

frosting
100 g marianne kaffegodis, hackad
1 dl grädde

muffins
1,5 dl fullkornsmjöl
1 dl mandelmjöl
1 dl kokossocker
1,5 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
nypa salt
1 litet ägg
2,5 msk mjölk
80 g smör, smält
10 st mariannne kaffegodis, hackad

Gör frostingen i förväg, helst dagen innan. Lägg grädden och det hackade godiset i en kastrull och värm tills chokladen smält. Grädden får inte koka. Ställ i kylskåpet tills blandningen blivit helt kall. När blandningen är kall, vispa den med en elvisp fluffigt.

Muffins, blanda mjöl, socker, kakao, bakpulver, vaniljsocker och salt i en skål. Tillsätt resten av ingredienserna och rör tills allt är blandat. Skeda smeten i muffinsformar eller riktiga kaffekoppar. Grädda i 180C graders ugn i ca 15-20 minuter. Låt svalna. Spritsa frosting på muffins.