Today, I' giving a coffee muffin from a coffee mug :) As you already know I do not like to drink hot coffee. But if the coffee is in baked goods, ice cream, cold coffee drink well then, I like it a lot. I made a coffee frosting as well, so here we have a muffin for the coffee lover. Marianne is a Finnish candy (Fazer) with the flavor of mint, but now this new flavor with coffee has arrived. And it's good to bake with.
Marianne
Coffee Muffins with Coffee Frosting
frosting
100
g marianne coffee candy, chopped
1
dl cream
muffins
1,5
dl wholewheat flour
1
dl almond flour
1
dl coconut sugar
1,5
tbsp cocoa
1
tsp baking powder
1
tsp vanilla sugar
pinch
of salt
1
small egg
2,5
tbsp milk of your choice
80
g butter, melted
10
pcs of mariannne coffee candy, chopped
Make
the frosting in advance, preferably the day before. Put the cream and the
chopped candy in a pan and heat until the chocolate is melted. The cream should
not boil. Refrigerate until cold. When it's cold, whisk the mixture with a
electric whisk.
Muffins,
stir the flours , sugar, cocoa, baking powder, vanilla and salt in a bowl. Add
the rest of the ingredients and stir until everything is combined. Spoon the
batter into muffin cups or real coffee cups. Bake in 180C degree oven for about
15-20 minutes. Let cool. Pipe the frosting on the muffins.
Marianne
Kaffemuffins med Kaffefrosting
frosting
100
g marianne kaffegodis, hackad
1
dl grädde
muffins
1,5
dl fullkornsmjöl
1
dl mandelmjöl
1
dl kokossocker
1,5
msk kakao
1
tsk bakpulver
1
tsk vaniljsocker
nypa
salt
1
litet ägg
2,5
msk mjölk
80
g smör, smält
10
st mariannne kaffegodis, hackad
Gör
frostingen i förväg, helst dagen innan. Lägg grädden och det hackade godiset i
en kastrull och värm tills chokladen smält. Grädden får inte koka. Ställ i kylskåpet
tills blandningen blivit helt kall. När blandningen är kall, vispa den med en
elvisp fluffigt.
Muffins,
blanda mjöl, socker, kakao, bakpulver, vaniljsocker och salt i en skål.
Tillsätt resten av ingredienserna och rör tills allt är blandat. Skeda smeten i
muffinsformar eller riktiga kaffekoppar. Grädda i 180C graders ugn i ca 15-20
minuter. Låt svalna. Spritsa frosting på muffins.
17 Comments
Jag älskar kaffe men har slutat sedan magen gjorde revolution. Kanske kan jag äta en mariannekaramell istället när jag vill ha kaffemaskinen!? Tack för tipset vännen. Ha en riktigt fin helg! Stor kram!
ReplyDeleteTack Erika! Ha en skön helg, kram!
DeleteI've never heard of Marianne candy before, but it sounds like something I would enjoy very much. :-)
ReplyDeleteYes, they are really yummy :)
DeleteSå fint att servera ur mugg så som du gjort:) Jag hade blivit jätteglad om jag fick en sådan serverad!
ReplyDeleteÅh, i min familj älskar vi kaffesmaken så det här låter hur gott som helst. Marianne med kaffesmak var en nyhet för mig. Och vad fint att servera ur kaffekopp!
ReplyDeleteTack så mycket. Jag gillar också kaffesmaken i bakverk.
DeleteÄlskar kaffekoppen och fatet! Sååå fina! Jag bakar också med kaffeglasyr idag. :) Ha en skön lördag!
ReplyDeleteTack, jag har fått dem av en vän i Singapore. Ha det bra!
DeleteÅ så gott... detta måste jag prova :)
ReplyDeleteKiitos Heidi :)
ReplyDeleteVilken kul idé att baka i kaffekoppar! Jag dricker heller inte kaffe men håller med dig om att det kan smaka gott i bakverk och annat. Kram vännen :)
ReplyDeleteTack Helena! Kram tillbaka!
DeleteSnyggt presenterat! :) Jag gillar kaffe i kakor, desserter och sådär, men att dricka det funkar inte. Kaffepannacotta är gudomligt! Det här ser också ut som något i min smak :)
ReplyDeleteTack Sara! Ja, då tycker vi lika :)
DeleteJa, där har vi kaffet igen ;) Snyggt är det iaf!
ReplyDeleteHaha, så gott i bakverk :)
Delete