Friday, November 1, 2013

Gluten-Free Almond Quinoa Pumpkin Seed Bread

När jag såg delicioulsy Ella posta detta bröd på Instagram, blev jag intresserad. Brödet innehåller frön, nötter, och ger ett tuggmotstånd som jag gillar. Dessutom är det glutenfritt. Ella har en mycket fin blogg med goda recept, så titta in hos henne. Och brödet blev väldigt gott. 

When I saw delicioulsy Ella post this bread on Instagram, I became interested. The bread contains seeds, nuts, and give a bite that I like. Moreover, it is gluten free. Ella has a very nice blog with good recipes, so check her blog out. And the bread was very good.


Gluten-Free Almond Quinoa Pumpkin Seed Bread

3 dl pumpkin seeds
2,5 dl quinoa flakes
2,5 dl almonds
1 dl sunflower seeds
1 dl a flaxseeds
3 tbsp psyllium husks
1 tbsp of dried mixed herbs (I used basil and oregano)
1 tsp salt
6 dl cold water


Place 2 dl of the pumpkin seeds, quinoa flakes, and almonds in a food processor and blend for a couple of minutes until a smooth flour forms. Transfer this flour into a bowl and stir in the remaining 1 dl of pumpkin seeds and the sunflower seeds, flaxseeds, psyllium husks, dried herbs and salt. Stir the mix well before gradually pouring in the water.

Let the mixture sit for half an hour to let it absorb all the water and firm up. Preheat the oven to 180C.

Grease the base of a loaf tin with coconut or olive oil, pour the mixture in and firmly press it down with a spoon. Then place the bread in the oven and bake for 35-40 minutes, until the top begins to brown and you can pull a knife out of the middle without any mix sticking to it.




Glutenfritt Mandel Quinoa Pumpafröbröd

3 dl pumpafrön
2,5 dl quinoaflingor
2,5 dl mandel
1 dl solrosfrön
1 dl a linfrön
3 msk psyllium skal
1 msk torkade blandade örter (jag använde basilika och oregano)
1 tsk salt
6 dl kallt vatten


Häll 2 dl pumpafrön, quinoaflingor och mandel i en matberedare och blanda i ett par minuter tills ett mjöl formas. Överför mjölet i en bunke och rör i resterande 1 dl pumpakärnor, solrosfrön, linfrön, psyllium och torkade örter och salt. Rör om blandningen väl innan du häller gradvis i vattnet. Rör om och låt blandningen stå i en halvtimme för att låta den absorbera allt vatten. Värm ugnen till 180C.

Smörj botten av en brödform med kokosolja eller olivolja, häll blandningen i och pressa ner den med en sked. Placera sedan brödet i ugnen och grädda i 35-40 minuter, tills toppen börjar få färg.

18 comments:

  1. Det där låter ju faktiskt som ett bröd jag skulle klara av att baka! Kram!

    ReplyDelete
  2. Ser ut som ett härligt bröd! Inget bakpulver? Ha en fin Allhelgonahelg!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Brödet var mycket gott och det innehåller inget bakpulver! Ha en fin helg!

      Delete
  3. amazing bread!Yummy and healthy!
    kisses!

    ReplyDelete
  4. Vilken härligt bröd, ser ut att ha ett gott "tugg" med alla frön och nötter :)

    Trevlig helg!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, det där tuggmotståndet gillar jag! Glad helg.

      Delete
  5. Vilket finfint tips! Jag äter ju inget vetemjöl just nu, så detta bröd borde jag baka skiva och frysa in. Sedan kan man ju plocka fram en skiva i taget när brödsuget sätter in! :-)
    En riktigt bra helg önskar jag dig!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, det kan man bra göra. Ha en fin helg du också!

      Delete
  6. Åh, det här lät gott och inte minst enkelt att göra :) Tack för tipset :)
    Önskar dig en fin fortsättning på helgen!
    Ta hand om dig! Kram

    ReplyDelete
  7. Hejsan! Det här låter VÄLDIGT mumsigt:-). Ska sätta igång med det på en gång. Men jag tar boveteflingor istället för quinoaflingor. (hittar inga i affären). Jättefin blogg! Tittar in flera ggr! Mvh Gittan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack och roligt att du tittar in. Du är hjärtligt välkommen :) Ja, du kan bra ta boveteflingor, blir säkert gott så också. Din kommentar värmer, tack!

      Delete
  8. Jag blev också jättesugen på att testa detta så fort jag såg receptet på Ellas blogg. Har dock inte blivit av än. Blev det gott? :)

    ReplyDelete