En söt och god kaka som påminner om ostkaka pga. färskosten och den kondenserade mjölken. Jag fann receptet på Bake or Break, jag använde kokossocker istället för farinsocker.  

A sweet and delicious cake that resembles cheesecake due to the cream cheese and condensed milk. I found the recipe at Bake or Break, I used coconut sugar instead of brown sugar.



Cream Cheese Cinnamon Squares

2,5 dl flour
1,5 dl rolled oats
1 dl coconut sugar
1,5 dl cinnamon chips or 1 tsp ground cinnamon
120 g butter, soft
120 g cream cheese
200 g condensed milk
1 tsp vanilla extract

Preheat the oven to 175 C. Mix flour, rolled oats, coconut sugar, and cinnamon chips in a food processor. Add the butter and stir. Set aside half of the dough. Press the remaining mixture evenly into a baking pan, 15 x 15 cm, lined with parchment paper.
Beat cream cheese, condensed milk and vanilla until smooth and pour over the crust. Sprinkle remaining crust mixture over the cream cheese mixture. Bake for 40 minutes. Let cool and put in the fridge for 2 hours.


Färskost-Kanelrutor

2,5 dl mjöl
1,5 dl havregryn
1 dl kokossocker
1,5 dl kanelchips eller 1 tsk mald kanel
120 g smör, mjuk
120 g färskost
200 g kondenserad mjölk
1 tsk vaniljextrakt

Värm ugnen till 175 C. Blanda mjöl, havregryn, kokossocker och kanelchips i en matberedare. Tillsätt smöret och rör om. Ställ halva degen åt sidan. Tryck den återstående blandningen jämnt i en bakform, 15 x 15 cm, klädd med bakplåtspapper.
Vispa färskost, kondenserad mjölk och vanilj tills slät och häll över kakbotten. Strö resterande degblandning över färskostblandningen. Grädda i 40 minuter. Låt svalna och ställ i kylen i 2 timmar.