Saturday, November 23, 2013

Brownies with Condensed Milk

Jag testade att göra en brownie med kondenserad mjölk istället för socker och det blev bra. Bilderna är från samma dag den är bakad, men smaken blir djupare och själva kakan blir stadigare följande dag. 

I tried to make a brownie with condensed milk instead of sugar and it was successful. The pictures are from the day it is baked, but the flavor is deeper and the cake becomes steadier  the following day.


Brownies with Condensed Milk

45 g butter
80 g dark chocolate
2 tbsp cocoa powder
1 dl condensed milk
1 egg
1 dl almond flour
1/4 tsp baking powder
pinch of salt

Preheat the oven to 175 C. Put butter, chocolate and cocoa in a pan and heat until the chocolate has melted. Remove from the heat and add the condensed milk, egg, almond flour, baking powder and salt. Stir until everything is combined. Pour the batter into a greased and parchment paper lined baking dish 20 cm. Bake for 20-25 minutes. Let cool in the pan before serving.


Brownies med kondenserad mjölk

45 g smör
80 g mörk choklad
2 msk kakaopulver
1 dl kondenserad mjölk
1 ägg
1 dl mandelmjöl
1/4 tsk bakpulver
nypa salt

Värm ugnen till 175 C. Sätt smör, choklad och kakao i en kastrull och värm tills chokladen har smält. Ta bort från värmen och tillsätt kondenserad mjölk, ägg, mandelmjöl, bakpulver och salt. Rör tills allt är kombinerat. Häll smeten i en smord och bakplåtspapperpsklädd bakform, 20 cm. Grädda i 20-25 minuter. Låt svalna i formen innan servering.


28 comments:

  1. Åh, vad gott det ser ut! Ska lagas :-) tack för recept.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack så mycket! Roligt om du vill testa.

      Delete
  2. Gud vad gott! Underbart! :)
    Ha en toppen helg!
    Kram kram
    //Lana

    ReplyDelete
  3. gahhh ser urgott ut : ) kramar Sofia

    ReplyDelete
  4. Kondenserad mjölk kan användas till mycket gott!
    Vad fin den ser ut, go och kletig :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, det stämmer. Tack, jag gillar när det är kladdigt :)

      Delete
  5. Jisses, så god den ser ut att vara!

    ReplyDelete
  6. Vad det ser gott ut:) När jag bodde i Venezuela märkte jag att man använder ofta kondenserad mjölk med bakverk.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack! Ja, i Sydamerika är den en vanlig ingrediens.

      Delete
  7. Oj, det ser så härligt saftigt ut... :)

    ReplyDelete
  8. Gud vad gott, och vad fina bilder! Kram

    ReplyDelete
  9. Viken bra ide att använda kondenserad mjölk:)
    Ha det gott

    ReplyDelete
  10. Så gott och vilka vackra foton, ojojoj! :D

    ReplyDelete
  11. Nuuu gick jag verkligen igång och mitt chokladsug kickar igång för fullt!!! Den ser sådär perkekt kladdig och god ut som den ska vara. Kramar

    ReplyDelete
  12. Yum vilken härlig tårta. Kondenserad mjölk är en himmelsk bra ingrediens och ditt recept låter bra trevligt. Tack så mycket för det. Kanske ska jag prova det för en värdinna gåva. Min vän är en riktig stor fan av choklad, jag tycker verkligen din tårta kommer att bli en hit. Hoppas du njuta av en underbar vecka kära Katarina, stor kram till dig söta

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Mette. Ja, det är så gott med choklad och den kondenserade mjölken passade bra till. Tack fina du och ha en bra vecka!

      Delete
  13. Ser precis så där lagom kladdig och kletig ut som en chokladkaka ska göra, i våra ögon i alla fall. Den där kondenserade mjölken är tydligen väldigt användbar, men tror du det funkar att använda vanligt mjöl istället för mandelmjöl?

    Ha en fin vecka,
    kramar

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, jag vill också ha det kletigt :) Ja, man kan bra använda mjöl istället för mandelmjöl. Tack detsamma, kram!

      Delete