Sunday, November 10, 2013

Apple Sauce

Hemmagjord äppelmos är så mycket godare än butikens. Och det är väldigt enkelt att göra och du själv väljer om du vill ha sötningsmedel i. Mina äpplen var söta, så denna gång tillsatte jag inget socker. Så gott att ha på morgongröten, kvarg eller till plättar.
Grattis pappa på farsdagen!

Homemade applesauce is so much tastier than the store. And it's very easy to make and you choose if you want to use sweetener in the sauce. My apples were sweet, so this time I did not add any sugar. So yummy to have on your morning oatmeal, quark or with pancakes. Happy Father's day dad!


Äppelmos

äpplen, i bitar
vatten
kanelstång

Lägg äpplen i en kastrull med lite vatten i botten. Tillsätt kanelstången och låt koka tills äpplena är mjuka. Ta bort kanelstången och mixa sedan med en handmixer. Förvara i rena glasburkar i kylen eller frys i påsar.


Apple Sauce

apples, cut into pieces
water
cinnamon stick

Place apples in a saucepan with a little water in the bottom. Add the cinnamon stick and cook until the apples are soft. Take away the cinnamon stick and mix the apples with a hand mixer. Store in clean glass jars in the refrigerator or freeze in freezer bags.

16 comments:

 1. Definitely better than the store bought!Delicious!
  Happy Sunday,dear!

  ReplyDelete
 2. Efter att ha testat att göra min egen kommer jag aldrig,aldrig att köpa igen. Det går så snabbt och är så lätt! Tänkte testa med ingefära men din med kanel låter väldigt gott så jag får nog testa båda!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja, ingefära passar säkert mycket bra också. Visst är det gott.

   Delete
 3. Det är verkligen gott och enkelt att göra eget äppelmos. Finns en del bra att köpa också billigt som tusan, så det är inte ekonomiskt försvarbart att göra eget mos på köpeäpplen. Tyvärr :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Bäst blir det ju på de äpplen man har i sin trädgård, om man har turen att ha äppelträd.

   Delete
 4. Jag kanske får testa med de äpplen vi har kvar från vår trädgård... låter gott och du har så fina bilder vännen, kram!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja, det skall du göra. Tack snälla, kram!

   Delete
 5. Omenasose sopii moneen ja se on ihanan makuista, kaneli on sille sopiva mauste. Tykkään hyvin paljon.:)

  ReplyDelete
 6. Här går det åt mängder med äppelmos. Barnen äter det på yoghurten dagligen. Jag tycker oftast inte det behövs sötas om äpplena är söta. Och har man bara plats i frysen så går det frysa in moset för längre hållbarhet.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ja, det är ju så gott. Min mamma brukar också frysa in moset.

   Delete
 7. Jag kokar inte mitt mos längre, mixar bara äpplena. Ibland mixar jag i även andra frukter, kiwi blir gott. Förvarar det jag inte äter i frysen.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack för tipset. Låter gott att blanda i annan frukt också.

   Delete
 8. Mixar du ner kanelstången i moset eller tar du upp den innan du mixar äpplena?

  Superfina bilder!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tack! Jag tar bort kanelstången och mixar därefter.

   Delete