Monday, October 14, 2013

Gluten-Free and LCHF Buns

Hittade receptet till dessa bröd hos Maria. Mycket goda och de håller sig mjuka till följande dag. 

I found the recipe for these breads at Maria's blog. Very good and they stay soft until the following day.



Glutenfria och LCHF bröd

3 ägg
1,5 dl kvarg
0,5 dl kokosmjöl
0,5 dl mandelmjöl
3 msk linfrön
2 msk chiafrön
1 tsk bakpulver
1 msk psyllium
1 nypa salt

Värm ugnen till 180° C. Vispa äggen och kvargen i en bunke och blanda sedan i de resterande ingredienser. Låt stå 5 minuter. Forma till runda bröd och grädda i ugnen i ca 20 minuter.


Gluten-Free and LCHF Buns

3 eggs
1,5 dl quark
0,5 dl coconut flour
0,5 dl almond flour
3 tbsp flaxseeds
2 tbsp chia seeds
1 tsp baking powder
1 tbsp of psyllium
1 pinch of salt

Preheat oven to 180 ° C. Whisk the eggs and quark in a bowl and then mix in the remaining ingredients. Let stand for 5 minutes. Shape into buns and bake in the oven for about 20 minutes.

18 comments:

  1. Det ska jag genast skicka vidare till min son med glutenfria flickvännen. Han älskar att baka :)
    Kram och ha en fin måndag!

    ReplyDelete
  2. De ser jättegoda ut! tror att jag ska baka såna i eftermiddag men använda mig av vanligt mjöl istället för glutenfritt. Älskar nybakat bröd:
    Ha en fin måndag! Kram vännen

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Helena! Önskar dig också en fin måndag, kram!

      Delete
  3. Ser supergoda ut:) Precis som allt annat du lägger upp härinne!

    ReplyDelete
  4. Hej!

    Gud vilka goda. Jag testade dessa direkt, älskade dom!
    Får jag låna dina bilder, och kopiera receptet på min blogg? Självklart berättar jag att både bilden och receptet är hämtat från dig.

    Med vänlig hälsning,
    Antonia
    fullfrulle.devote.se

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hej Antonia! Ja, visst är de goda :) Du får låna bilder och recept, så länge du länkar till mig, men det hade du som avsikt också, tack!

      Delete
  5. Jag önskat att jag också kunde baka med mandelmjöl, men har man en allergiker hemma så har man... :(

    ReplyDelete
  6. They look wonderful Katarina, I want a sandwich made with them!

    ReplyDelete
  7. Mums, så goda! Alltid roligt med nya recept inom lchf! :)
    Kram kram
    //Lana

    ReplyDelete
  8. Perfekt med recept som är lchf och glutenfria! Det mår jag gott av och jag sparar såklart receptet :)

    ReplyDelete
  9. Så goda dom ser ut!!!

    Måste nog testa dom. ;)

    Kram

    ReplyDelete