Friday, September 20, 2013

Whole Wheat-Quinoa Sundried tomato Scones

Jag har gjort grövre scones med smak av soltorkad tomat, örter och quinoa. Goda med mycket smak. De kan med fördel ätas som de är eller med smör på. 

I made coarser scones flavored with sun-dried tomatoes, herbs and quinoa. These are good with very much flavor. They can be eaten as they are or with butter.


Whole Wheat-Quinoa Sundried tomato Scones

1 dl whole wheat flour
0,5 dl quinoa flour
0,5 dl quinoa flakes
0,5 dl flaxseed meal
0,5 dl grated parmesan cheese
1 tsp baking powder
1 tsp dried oregano
0,5 tsp salt
2 tbsp sun-dried tomato, chopped
1,5 dl soy milk
2 tbsp olive oil
2 large egg whites

Preheat oven to 200 C°. Combine whole wheat flour, quinoa flour, quinoa flakes, flaxseed meal, cheese, baking powder, oregano, and salt. Combine tomatoes, soy milk, oil, and egg whites in a bowl. Add sun-dried tomato mixture to flour mixture, stirring just until moist (dough will be sticky). Put dough onto a lightly floured parchment paper. Pat dough into a circle. Cut dough into 8 wedges, but not through the dough. Bake for 18-20 minutes or until golden.


Fullkorns-Quinoa Soltorkade Tomater Scones

1 dl fullkornsvetemjöl
0,5 dl quinoamjöl
0,5 dl quinoaflingor
0,5 dl linfrön, malda
0,5 dl riven parmesanost
1 tsk bakpulver
1 tsk torkad oregano
0,5 tsk salt
2 msk soltorkade tomater, hackad
1,5 dl sojamjölk
2 msk olivolja
2 stora äggvitor

Värm ugnen till 200 C °. Kombinera fullkornsvetemjöl, quinoamjöl, -flingor, linfrön, ost, bakpulver, oregano och salt. Kombinera tomater, sojamjölk, olja och äggvita i en skål. Blanda sedan soltorkad tomatblandningen i mjölblandningen, rör om bara tills blandat (degen blir kladdig). Lägg degen på ett lätt mjölat bakplåtspapper. Tryck degen till en cirkel. Skär degen i 8 kilar, men inte helt igenom degen. Grädda i 18-20 minuter eller tills gyllene.

10 comments:

  1. Like,like,like!
    Happy Friday,dear!

    ReplyDelete
  2. Spännande recept och kombination. Scones är väldigt lätt och tacksamt att baka. Även om jag gärna blandar i både frukt/grönskaer och kryddor har jag inte testat några "matscones". Detta recept lägger jag därför på minnet och hoppas snart få tillfälle att prova.
    Kram

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Ellinor. Ja, scones är så goda och de kan varieras efter smak. Roligt om du vill testa matscones också. Kram

      Delete
  3. Åh, äntligen en vegoblogg som jag gillar! Får ägna fredagkvällen åt att gå igenom den från början. Vilken tur att jag hittade hit.
    Har t.ex aldrig vetat vad jag ska göra med chiafrön....inga problem numera ;)
    Ha en fin helg!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hej Malin! Det var roligt att höra, tack! Jag gillar chia mycket och har använt det en hel del :) Välkommen! Ha en fin helg du också.

      Delete
  4. Your special scones look Amazing!!!! Yum Yum.Yum!!.

    ReplyDelete