Jag har gjort grövre scones med smak av soltorkad tomat, örter och quinoa. Goda med mycket smak. De kan med fördel ätas som de är eller med smör på. 

I made coarser scones flavored with sun-dried tomatoes, herbs and quinoa. These are good with very much flavor. They can be eaten as they are or with butter.


Whole Wheat-Quinoa Sundried tomato Scones

1 dl whole wheat flour
0,5 dl quinoa flour
0,5 dl quinoa flakes
0,5 dl flaxseed meal
0,5 dl grated parmesan cheese
1 tsp baking powder
1 tsp dried oregano
0,5 tsp salt
2 tbsp sun-dried tomato, chopped
1,5 dl soy milk
2 tbsp olive oil
2 large egg whites

Preheat oven to 200 C°. Combine whole wheat flour, quinoa flour, quinoa flakes, flaxseed meal, cheese, baking powder, oregano, and salt. Combine tomatoes, soy milk, oil, and egg whites in a bowl. Add sun-dried tomato mixture to flour mixture, stirring just until moist (dough will be sticky). Put dough onto a lightly floured parchment paper. Pat dough into a circle. Cut dough into 8 wedges, but not through the dough. Bake for 18-20 minutes or until golden.


Fullkorns-Quinoa Soltorkade Tomater Scones

1 dl fullkornsvetemjöl
0,5 dl quinoamjöl
0,5 dl quinoaflingor
0,5 dl linfrön, malda
0,5 dl riven parmesanost
1 tsk bakpulver
1 tsk torkad oregano
0,5 tsk salt
2 msk soltorkade tomater, hackad
1,5 dl sojamjölk
2 msk olivolja
2 stora äggvitor

Värm ugnen till 200 C °. Kombinera fullkornsvetemjöl, quinoamjöl, -flingor, linfrön, ost, bakpulver, oregano och salt. Kombinera tomater, sojamjölk, olja och äggvita i en skål. Blanda sedan soltorkad tomatblandningen i mjölblandningen, rör om bara tills blandat (degen blir kladdig). Lägg degen på ett lätt mjölat bakplåtspapper. Tryck degen till en cirkel. Skär degen i 8 kilar, men inte helt igenom degen. Grädda i 18-20 minuter eller tills gyllene.