Saftiga muffins med goda oreokex i botten och i smeten. Om man vill göra dem festligare kan man även dekorera dem med frosting. 

Moist muffins with delicious oreo biscuit in the bottom and in the batter. If you want to make them more festive, you can decorate them with frosting.


Små Oreomuffins

1 dl socker
1,5 dl mjöl
2 msk kakao
0,75 tsk bakpulver
en nypa salt
60 g smör
0,5 dl gräddfil/ kvarg
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
6 st oreo kex

Vrid försiktigt Oreo kexen isär och placera delen med fyllningen i botten på muffinsformar. Smula resten av kexen och ställ åt sidan.
Vispa ihop socker, mjöl, kakao, bakpulver och salt i en skål. Tillsätt smör, gräddfil/kvarg, ägg, vaniljsocker och oreosmulor. Dela smeten jämnt mellan muffinsformarna. Grädda i 180 graders ugn, 15-20 minuter.


Small Oreo Muffins

1 dl sugar
1,5 dl flour
2 tbsp cocoa
0,75 tsp baking powder
a pinch of salt
60 g butter
0,5 dl sour cream / quark
1 egg
1 tsp vanilla sugar
6 oreo biscuits

Carefully twist the tops of the oreo cookies and place the half with the filling in the cupcake liners. Crumb the rest of the cookies, and set aside.
Whisk together sugar, flour, cocoa, baking powder and salt in a bowl. Add butter, sour cream/quark, egg, vanilla and oreo crumbs. Mix until smooth. Divide batter evenly among muffin cups. Bake in 180 degrees oven for 15-20 minutes.