I experimented the other day in the kitchen and the result was these healthy, gluten free and vegan muffins. I used chia egg, which is easy to make by mixing chia seeds and water. But it is just as easy to use eggs, but then they are not suitable for vegans.
Hälsosamma
Choklad-Jordgubbsmuffins (glutenfri, vegan)
6 st
1 msk chia + 3
msk vatten (motsvarar 1 ägg)
1 msk
kokosolja
4 msk soja
yoghurt
5-6 msk
mandelmjölk
20 droppar
vanilj stevia, nunaturals
6 msk
mandelmjöl
4 msk kokosmjöl
2 msk kakao
1 tsk
bakpulver
jordgubbar, i
bitar
jordnötssmör,
valfritt
Rör ihop chia
och vatten, låt stå 10 minuter. Tillsätt kokosolja, yoghurt, mjölk och stevia
och rör om. Tillsätt sedan resten av ingredienserna. Fyll muffinsformar med
smeten och klicka på jordnötssmör om du vill och grädda i 175 graders ugn i ca
15-20 minuter.
Healthy
Chocolate and Strawberry Muffins (gluten free and vegan)
6 pcs
1 tbsp chia +
3 tbsp water (equivalent to 1 egg)
1 tbsp
coconut oil
4 tbsp soy
yogurt
5-6 tbsp almond
milk
20 drops
vanilla stevia nunaturals
6 tbsp almond
flour
4 tbsp
coconut flour
2 tbsp cocoa
1 tsp baking
powder
strawberries,
cut into pieces
peanut
butter, optional
Stir chia and
water, let stand 10 minutes. Add coconut oil, quark, milk and stevia and stir.
Then add the remaining ingredients. Fill muffin cups with batter and click on
peanut butter if you like and bake in 175 degree oven for about 15-20 minutes.
21 Comments
Ihanan näköisiä!:) Harmi, kun täällä taas on tuoreiden mansikoiden aika ohi. Vaikka kyllähän ulkomaisia on ympäri vuoden tarjolla, mutta niistä puuttuu maku.
ReplyDeleteKiitos!
DeleteI know , I love you now, Katarina! :) These Gf & vegan chocolate strawberry muffins look amazing & so beautiful to gaze at too! :) Yummmmm!
ReplyDeleteHaha, thanks Sophie!
DeleteLåter otroligt spännande! Har ju i princip alla ingredienser hemma, så detta måste testas! :)
ReplyDeleteSparar receptet!
Kram kram
//Lana
Tack Lana! Roligt om du vill testa dessa. Kram
DeleteDet ser ju väldans gott ut och med de ingredienserna måste det bara bli bra. Mums! Kram!
ReplyDeleteTack! De blev riktigt lyckade! Kram
DeleteKeep experimenting,Katarina!Love all your healthy and yummy experiments!!!
ReplyDeleteThanks, you are so sweet! Hugs!
DeleteSer väldigt gott ut..
ReplyDeleteKram
Tack och kram!
DeleteChiaägg har jag läst lite om, kul att se i användning!
ReplyDeleteTack Sara!
DeleteDelicious!!!!
ReplyDeleteSer så gott ut, mums! Spännande att använda chia på det viset istället för ägg... ska jag testa framöver. Kram på dig!
ReplyDeleteJa, och det funkar bra med chiaägg :) Kram
DeleteFantastiska bra ingredienser, som bara kan producera en utsökt resultat. Hoppas du njuta av sensommaren kära Katarina. Många tack för de vackra bilderna och recept
ReplyDeleteTack Mette! Så snällt av dig att säga, kram!
DeleteÅh wow! Dessa måste testas!
ReplyDeleteTo keep you informed and motivated in the ever evolving field of business innovation, yenişaak offers insightful articles and useful resources.
ReplyDelete