Sunday, September 22, 2013

Croissant Cinnamon Bun

Jag är väldigt förtjust i croissanter och bakar dem regelbundet hemma. Något annat jag också gillar mycket är kanelbullor. Då slog mig tanken att kombinera dessa två. Och vet ni vad, de blev härligt goda, mmm. Snälla ni måste testa :) Receptet som jag använder när jag gör croissanter finns här. Jag använde apelsinskal i fyllningen, den gav en mycket god smak.

I'm very fond of croissants and bake them on a regular basis at home. Something else I also like a lot is cinnamon buns. Why not combine these two. And you know what, they were delightfully good, mmm. Please, you have to try :) The recipe that I use when I make croissants are available here. I used orange zest in the filling, and it was tasty.


 Croissant Cinnamon Bun

1 batch croissant dough, here
1 dl brown sugar
1 dl granulated sugar
zest of 1-2 oranges
2 tbsp ground cinnamon
a pinch salt

Mix together the sugars with the zest, cinnamon, and salt. Take the croissant dough from the fridge and roll the dough into a rectangle, about 30 x 50 cm. Sprinkle the sugar mixture on the dough and roll it into a log. Cut into rolls and place them into oiled muffin pans. Cover with a kitchen towel and let proof in a warm room for 2 hours. Preheat the oven to 200 degrees C and bake the croissants for 20 minutes. Take the buns out of the pan when they are ready or else they will stick to the pan when they cool.


Croissant Kanelbulla

1 sats croissantdeg, här
1 dl farinsocker
1 dl strösocker
skal av 2 apelsiner
2 msk mald kanel
en nypa salt

Blanda socker med zest, kanel och salt. Ta croissantdegen ur kylskåpet och kavla degen till en rektangel, ca 30 x 50 cm. Strö sockerblandningen på degen och rulla den till en logg. Skär i bitar och placera dem i oljade muffinsplåtar. Täck med en kökshandduk och låt jäsa i ett varmt rum i 2 timmar. Värm ugnen till 200 grader och baka croissanterna i 20 minuter. Ta dem ur plåten när de är klara annars kommer de att fastna i muffinsplåten när de svalnar.



17 comments:

  1. Mmmmm,....you are a croissant genius, I think! These Rolls look so delectable! Yum Yum Yum!

    ReplyDelete
    Replies
    1. I made them today & my hubby, mom, dad & I all loved them! They were quickly gobbled up! xx

      Delete
    2. I really appreciate you trying my recipes. THANKS!

      Delete
  2. Ja tack:) Jag är barnsligt förtjust i croissanter !

    ReplyDelete
  3. Det låter ju rent gudomligt gott! Om jag nån gång vågar mig på croissanter ligger detta bra till!
    /Trollmor

    ReplyDelete
    Replies
    1. Håller med :) Ja, testa gärna, det är inte svårt.

      Delete
  4. Åh, hur gott är inte croissanter! Vi satte i oss vars två på brunchen i lördags, en med och en utan sylt och de var fantastiska båda. Smart att blanda med kanelreceptet... Men att göra egna, är det inte ganska mycket jox?

    Hoppas du har en finfin resa,
    kramar

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, croissanter är så goda :) Inte alls svåra att göra egna, det tar bara några dagar, men för det mesta är det väntetid. Det klarar ni galant. Tack och kram!

      Delete
  5. Uppskattningar croissant inspiration och ditt recept låter otroligt läckra! Min kära svärmor är mycket glada croissanter, kanske jag borde skämma bort henne lite med ditt recept. Tack för receptet och hoppas att du njuta av veckan kära Katarina

    ReplyDelete