Thursday, September 12, 2013

Cookies with Roasted Strawberry

Småkakor gjorda på endast mandelmjöl, istället för vetemjöl, gör dem skörare, men det funkar. Låt dem svalna helt innan servering, så håller de bra ihop, och förvara dem i kylskåpet. Jag testade att ha i tagatos, då jag har fått det hemskickat, men du kan lika väl använda vanligt socker. Mycket fräscha och goda i smaken. 

Cookies made ​​with only almond flour instead of wheat flour, makes them more fragile, but it works. Let them cool completely before serving, so they keep well together, and store them in the fridge. I used tagatose, but you can use use regular sugar as well. These are very fresh and good.



Cookies with Roasted Strawberry

strawberries
honey
pinch of salt

120 g butter
1 dl tagatose / sugar
2,5 dl almond meal

coconut

Preheat the oven to 175°C. Put the strawberries on a baking sheet lined with parchment paper. Drizzle on some honey and sprinkle with a little salt. Roast in theoven for 20 minutes. Let cool.

For the cookies, beat together butter and sugar in a bowl until light and fluffy. Mix in the almond meal. Roll dough into balls. Place dough balls in small muffin cups. Using your thumb make an indention in the center of each cookie. Bake for 10-12 minutes. While the cookies are still warm, re-form the dent in the center. Let the cookies cool completely. Fill the cookies with strawberries and top with coconut.


Kakor med rostade jordgubbar

jordgubbar, delade
honung
nypa salt

120 g smör
1 dl tagatose / socker
2,5 dl mandelmjöl

kokos

Värm ugnen till 175 ° C. Sätt jordgubbarna på en plåt klädd med bakplåtspapper. Ringla på lite honung och strö över lite salt. Rosta i ugnen i 20 minuter. Låt svalna.

För kakorna, rör ihop smör och socker i en skål tills ljust och fluffigt. Blanda i mandelmjöl. Rulla degen till bollar. Placera bollarna i små muffinsformar. Med tummen gör en inbuktning i mitten av varje kaka. Grädda i 10-12 minuter. Medan kakorna är fortfarande varma, tryck en grop i dem med tummen igen, i fall de puffat upp under gräddningen. Låt kakorna svalna helt. Fyll kakorna med jordgubbarna och strö på kokos.

14 comments:

  1. They look absolutely amazing!
    Kisses!

    ReplyDelete
  2. Mums!!! helgfika med sommarfeeling:)

    kram lisa

    ReplyDelete
  3. It must be fun to be your neighbor Katarina! These look so pretty and delicious!

    ReplyDelete
  4. åhh fina små mumsbitar kram på dig finis/ Sofia

    ReplyDelete
  5. Så goda de ser ut, blir det småkakor eller är de mjuka som typ muffins?

    ReplyDelete
  6. I cooked your recipe and it was a big hit, everyone loved them! I will be sending a picture to your email!

    ReplyDelete