Vanilla ice cream is delicious, but sometimes you want to have ice cream with something little extra in it. So now I've made ice cream with chocolate-cookie dough pieces and it was really good an sweet!
Chocolate
Chip Cookie Dough Ice Cream
5 dl heavy
cream
2,5 dl milk
2,5 dl
granulated sugar
100 g cream
cheese
100 g ricotta
1 vanilla
bean, seeds
pinch of salt
cookie dough
80 g butter
¾ dl brown
sugar
1 tsp vanilla
2-2,5 dl
flour
2,5 dl
chocolate chips, dark and white chocolate
Combine
cream, milk, sugar, cheese and vanilla in a saucepan over medium-low heat.
Whisk continuously until sugar has dissolved and cheese has completely melted. Remove from heat and add salt. Pour into an airtight container
and chill in the refrigerator overnight. Sieve the mixture to get rid of the
vanilla bean.
Beat butter,
brown sugar and vanilla. Mix in the flour and then add chocolate pieces. Shape the
dough into balls and place on a plate. Cover and place in the fridge.
Just before
churning the ice cream, place the cookie balls in the freezer. Churn the ice
cream according to the manufacturer's instructions. When finished churning,
fold in the chunks of cookie dough and transfer to an airtight container.
Freeze until firm, at least 4 hours.
Choklad-kakdegsglass
5 dl
vispgrädde
2,5 dl mjölk
2,5 dl
strösocker
100 g
färskost, philadelphia
100 g ricotta
1
vaniljstång, frön
nypa salt
kakdeg
80 g smör
¾ dl
farinsocker
1 tsk
vaniljsocker
2-2,5 dl
vetemjöl
2,5 dl
chokladbitar, mörk- och vit choklad
Kombinera
grädde, mjölk, socker, ost och vanilj i en kastrull på medellåg värme. Vispa
hela tiden tills sockret har lösts upp och osten har smält. Ta bort från värmen
och blanda i salt. Häll i en lufttät behållare och ställ i kylskåpet över
natten. Sila blandningen innan du häller den i glassmaskinen för att ta bort
vaniljstången.
Vispa smör,
farinsocker och vanilj. Blanda i mjölet. Rör ner chokladbitarna. Forma degen
till bollar och lägg på en tallrik. Täck och ställ i kylskåpet.
Då du skall
göra glassen, ställ kakdegsbollarna i frysen. Frys glassen enligt tillverkarens
anvisningar. När glassen är klar blanda i kakdegsbollarna och överför glassen till
en lufttät behållare. Frys tills glassen stelnat, minst 4 timmar.
17 Comments
Vilken härlig glass! Detta kan inte gå fel, receptet är sparat :)
ReplyDeleteWhat a scrumptious ice cream!Have a lovely week,dear!
ReplyDeleteYes, it's really yummy! Have great day Lenia!
DeleteCookie dough-glass är en av våra absoluta favoriter vad gäller glass. Kul med två goda ostar också i, det gör ju det hela bara bättre:)
ReplyDeleteKramar
Ja, det blir krämigt och gott med ostarna. Kram
DeleteCookie dough is one of my favorite ice cream flavors. So delicious! Have a great day Katarina!
ReplyDeleteYes, it's really delicious! Have a great day too :)
DeleteJag tar gärna en kula nu till kaffet efter middagen! :D
ReplyDeleteOj, vad gott. Skönt att se att du inte har övergått helt och hållet till rawfood numera! ;)
ReplyDeleteDet blir nog ingen raw människa av mig, men det är kul att testa. Jag gillar varm mat för mycket :)
DeleteLåter hur gott som helst mums! kram på dig fina du! /Sofia
ReplyDeleteLåter galet gott kram Diana
ReplyDeleteTack :) Kram!
DeleteA georgous & appetizing looking ice-cream, yummmmmmmm!
ReplyDeleteLäckra bilder ...
ReplyDeleteNu kickade mitt sötsug igång väldigt, väldigt mycket:)
ReplyDeleteKram fina du
Tack fina du! Kram
Delete