Saturday, September 28, 2013

Cheesecake Caramel Ice Cream

En söt och barnsligt god glass med kolasås. Även om det är kyligare ute, går vår glassmaskin varm här hemma. Det är mysigt att äta glass en blåsig kväll invirad i en filt. 

A sweet and childish delicious ice cream with caramel sauce. Although it is colder outside, our ice cream machine is still working hard :). It is nice to eat ice cream on a windy evening wrapped in a blanket.


Cheesecake Caramel Ice Cream

225 g cream cheese
3 dl cream
1 dl milk
1 dl sugar
1 dl caramel sauce
a pinch of salt

caramel sauce

Put everything in a blender and mix until smooth. Freeze the mixture in a ice cream maker and when it's ready put in a container and add more caramel sauce if you want. Freeze until set.


Cheesecake Kolasåsglass

225 g färskost
3 dl grädde
1 dl mjölk
1 dl socker
1 dl kolasås
en nypa salt

kolasås

Lägg allt i en mixer och mixa till en slät massa. Frys blandningen i en glassmaskin och när den är klar lägg i en behållare och tillsätt mer kolasås om du vill. Frys i några timmar.

26 comments:

  1. Du är så påhittig och dina bilder så fina! I dag har jag bakat cookies, inspirerad av ett av dina recept. Kram!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack snälla Erika! Åh, det låter kul, skall bli spännande att se :) Kram!

      Delete
  2. Mmm glass. Konstigt nog äger jag ingen glassmaskin men jag ska nog önska mig en av tomten.

    ReplyDelete
  3. Det där måste nog smaka gott! Jag tycker annors också om ostakakor,så det där skulle jag nog tycka om:)

    ReplyDelete
  4. Mums! Jag älskar att ha färskost i glass, blir så krämigt och gott. Och här går glassmaskinen varm året om också ;)

    ReplyDelete
  5. That looks so delicious Katarina! You always make the best treats! Have a great day!

    ReplyDelete
  6. Men gud vad gott! Beundrar dig verkligen med allt gott och fint du lagar.

    Ha en fin helg! Kram

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack snälla du! Önskar dig också en fin helg, kram!

      Delete
  7. Ojojoj, så gott det lät! Ett par kulor hade lätt slunkit ner till efterrätt:)

    Tack detsamma! Hoppas helgen blir lika bra för dig också. Kram vännen:)

    ReplyDelete
  8. Ja, glass är absolut året-runt-mys! Men glass på pinne, det är sommaren förunnat. På vintern äter man glass i skål ;)

    ReplyDelete
  9. Vad gott det låter!! Min glassmaskin går inte varm här hemma, det borde bli ändring på det!!
    Kram

    ReplyDelete
  10. Glass med salt kolasås är verkligen en klar favorit i vårt kök, men vår glassmaskin har fortfarande inte lyckats ta sig ner från sin hylla (skäms på den!), Vi kör med Hägen dazz istället så länge tills den har vett att klättra ner:)

    Kramar

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha, försök nu lura ner den på något vis :) Kram

      Delete
  11. Gud så gott det låter! Vi har en sån där liten glassmaskin hemma och jag känner att en modell större skulle vara bra. Barnen säger att vi aldrig mer borde köpa glass, nu när vi börjat göra egen :) och den här ska definitivt testas. Har du någon glassmaskin att rekommendera? Finns ju så många att välja på...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack :) Att göra egen blir nog godare och man har full koll på ingredienserna. Jag har KitchenAid glassmaskin och har varit mycket nöjd med den. Det är den första jag har, så jag har ingen erfarenhet av andra glassmaskiner. Men det finns en hel del på marknaden, men det lönar sig att köpa en lite större, så man kan göra mycket glass :) Bunken måste dock få plats i frysen. Ha det bra, kram!

      Delete