Wednesday, August 14, 2013

Quinoa-Tomato Gratin

Quinoa äter jag gärna och har ersatt ris med det. Har du överbliven sås kan du testa att göra denna gratäng. Enkelt och gott! Om man vill kan man gärna blanda i kikärtor eller bönor i såsen för att höja ytterligare på proteinhalten.

Quinoa, I eat often and have replaced rice with it. If you have leftover sauce, try to make this gratin. Simple and delicious! If you want you can feel free to mix in chickpeas or beans in the sauce to increase further the protein content.


Quinoa-Tomato Gratin

2 dl quinoa
4 dl water
500 ml tomato sauce
1 dl parmesan cheese
1 ball mozzarella cheese
salt
pepper

Cook the quinoa in a sauce pan with water until all the liquid has been absorbed. Set a side.

Mix together parmesan cheese and grated mozzarella, add some salt and pepper.

Layer half of the quinoa in a baking dish, then add half of the tomato sauce, and half of the cheese. Repeat this a second time, and top with cheese. Bake in 180 degree oven for 25 minutes.


Quinoa-tomatgratäng

2 dl quinoa
4 dl vatten
500 ml tomatsås, hemmagjord eller köpt
1 dl parmesanost
1 boll mozzarellaost
salt
peppar

Koka quinoa i en kastrull med vatten tills all vätska har har absorberats. Ställ åt sidan. Blanda samman parmesanost och riven mozzarella, tillsätt lite salt och peppar.

Lägg hälften av quinoa i en ugnsform, tillsätt sedan hälften av tomatsåsen och hälften av osten. Upprepa detta en andra gång och toppa med ost. Grädda i 180 graders ugn i 25 minuter.

21 comments:

  1. Men det där ska jag komma ihåg, blir liksom quinoalasagne!

    ReplyDelete
  2. Åh, ser riktigt gott ut. Gott också med lite olika ost i. Kram

    ReplyDelete
  3. Jisses! Den måste jag prova att göra! Låter som lasagne utan pastan!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, det är som lasagne, men utan pasta :)

      Delete
  4. Mums ser gott och fräscht ut : )) kramar Sofia

    ReplyDelete
  5. MUMS! En recept med massor av protein, ska receptet jag verkligen har gjort herhjermme. Tack för alltid underbara recept käre Katarina, kram:-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Mette! Roligt om du gillar receptet. Kram

      Delete
  6. What a delicious looking dinner. I love simple dishes like this, so healthy too and I bet it makes wonderful leftovers for lunches.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you Chris! This is really delicious!

      Delete
  7. låter som en perfekt rätt för mig inför hösten :) Tack för receptet!
    Önskar dig en fin helg :) Kram

    ReplyDelete
  8. I made this & added white beans in here,...So good, sooo tasty too! xxx

    ReplyDelete
    Replies
    1. Great! I think beans are great in this dish, thanks!

      Delete
  9. I made this & added white beans in here,...So good, sooo tasty too! xxx

    ReplyDelete
  10. Bara smaker i vår smak, gillar verkligen dina vegetariska recept eftersom de oftast är just lättlagade och med ingredienser som vi oftast har hemma.
    Dessutom är ju detta en gratäng som är perfekt nu när vi försöka hejda oss lite vad gäller kolhydraterna:)

    Kramar

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vad glad jag blir att höra det, tack! Kram till er.

      Delete
  11. Mycket gott! Hade i lite smaksatt crème fraiche i ostblandningen, blev supergott!

    ReplyDelete