Yum, this was good! I did mine in the oven, but if you have a grill, you can very well do them in it. It is only as an adult I learned to like chèvre. It must not be too strong, but a milder taste is to my liking. And caramelized onions I have always been fond of, I have probably got my dad's genes regarding the liking of onions :)
Oven baked Portabello with
Spinach, Caramelized Onion and Chèvre
portabello mushrooms, cleaned and
stems removed
salt
pepper
fried spinach
onion, sliced
olive oil
chèvre, sliced
balsamic vinegar
Preheat the oven to 200 C. Meanwhile,
in a large skillet, cook onion slices in oil on medium-high heat until well
caramelized and very tender, about 20 minutes. Set aside.
Brush mushroom caps with olive oil
and season with salt and pepper on both sides. Put in the oven for 10 minutes.
Fill the mushrooms with spinach, caramelized onion and a slice of chèvre.
Put mushrooms back to the oven for
10-15 minutes. Put on a plate a drizzle some balsamic vinegar on top. Serve.
Ugnsbakad Portabello med spenat,
karamelliserad lök och chèvre
portabello svamp, rensade och stjälkar
borttagna
salt
peppar
stekt spenat
lök, skivad
olivolja
chèvre, skivad
balsamvinäger
Värm ugnen till 200 C. Under
tiden, stek löken i en stekpanna på medelvärme i olja, tills väl
karamelliserad, ca 20 minuter. Ställ åt sidan.
Pensla svamparna med olivolja och
krydda med salt och peppar på båda sidor. Grädda i ugnen i 10 minuter. Fyll
svamparna med stekt spenat, karamelliserad lök och en bit chèvre. Gratinera svamparna
i ugnen ytterligare 10-15 minuter. Lägg svamparna på ett fat och häll på lite
balsamvinäger på toppen. Servera.
18 Comments
Wow, vilken kreation! Ser huuur gott ut som helst!
ReplyDelete<3
Tack Sonja :)
DeleteKatarina, det känns som att det blir godare och godare för varje gång jag tittar in här.
ReplyDeleteIgår var jag nära att fria till dig. Sen kom jag på att jag inte gillar tjejer och att du ändå är upptagen, så då la jag ner idén. Dessutom skulle jag gå upp alldeles för mycket i vikt :-)
Men både denna och jordnötsglassen i förra inlägget... Slurp. Hamnar på min att göra-lista.
Haha, du är för rolig :) Tack och jag är glad om du gillar mina recept.
DeleteDet här är mums:)
ReplyDeleteMycket mums :)
DeleteMen vilken fin förrätt, supersmarrig!
ReplyDeleteKram kram
Tack Malin! Kram
DeleteVi diskuterade på jobbet för ett tag sedan vad man gjorde med portabello när man fyllde dem. Nu har jag svaret. Ska tipsa mina kollegor i morgon!:) (och testa själv snarast)
ReplyDeleteMen så bra då, hoppas ni gillar detta recept!
Deleteoh la la these look good perfect for a party
ReplyDeleteChevre är gott, det har jag ock lärt mig att tycka. Det, liksom lammfärs, smakar ju lite "unket" och antingen älskar man det eller så hatar man det, tror jag. På svamp smakar det kanon!
ReplyDeleteJa, så är det verkligen!
DeleteKaramelliserad lök är något av det bästa jag visste (gillar fortfarande!) när jag var yngre. Mamma stekte alltid till hennes hemmagjorda pannbiffar. Så gott. Älskar chèvre. Önskar bara det fanns starkare!
ReplyDeleteJag nöjer mig med den mildare smaken av chevre :) Och lök gillar jag massor!
DeleteWow, wow, wow!!!
ReplyDeleteTack :)
DeleteSer så fantastiskt gott ut!
ReplyDelete