Sunday, August 11, 2013

Oven baked Portabello with Spinach, Caramelized Onion and Chèvre

Mums, det här var gott! Jag gjorde mina i ugnen, men har man en grill kan man mycket väl göra dem i den. Det är först i vuxen ålder jag lärt mig att tycka om chèvre. Den får dock inte vara för stark, men en mildare smak faller mig i smaken. Och karamelliserad lök har jag alltid varit förtjust i. Troligen har jag fått min pappas gener gällande gillandet av lök :)

Yum, this was good! I did mine in the oven, but if you have a grill, you can very well do them in it. It is only as an adult I learned to like chèvre. It must not be too strong, but a milder taste is to my liking. And caramelized onions I have always been fond of, I have probably got my dad's genes regarding the liking of onions :)



Oven baked Portabello with Spinach, Caramelized Onion and Chèvre

portabello mushrooms, cleaned and stems removed
salt
pepper

fried spinach

onion, sliced
olive oil

chèvre, sliced

balsamic vinegar

Preheat the oven to 200 C. Meanwhile, in a large skillet, cook onion slices in oil on medium-high heat until well caramelized and very tender, about 20 minutes. Set aside.

Brush mushroom caps with olive oil and season with salt and pepper on both sides. Put in the oven for 10 minutes. Fill the mushrooms with spinach, caramelized onion and a slice of chèvre.
Put mushrooms back to the oven for 10-15 minutes. Put on a plate a drizzle some balsamic vinegar on top. Serve.


Ugnsbakad Portabello med spenat, karamelliserad lök och chèvre

portabello svamp, rensade och stjälkar borttagna
salt
peppar

stekt spenat

lök, skivad
olivolja

chèvre, skivad

balsamvinäger

Värm ugnen till 200 C. Under tiden, stek löken i en stekpanna på medelvärme i olja, tills väl karamelliserad, ca 20 minuter. Ställ åt sidan.

Pensla svamparna med olivolja och krydda med salt och peppar på båda sidor. Grädda i ugnen i 10 minuter. Fyll svamparna med stekt spenat, karamelliserad lök och en bit chèvre. Gratinera svamparna i ugnen ytterligare 10-15 minuter. Lägg svamparna på ett fat och häll på lite balsamvinäger på toppen. Servera.

20 comments:

  1. Wow, vilken kreation! Ser huuur gott ut som helst!
    <3

    ReplyDelete
  2. Katarina, det känns som att det blir godare och godare för varje gång jag tittar in här.

    Igår var jag nära att fria till dig. Sen kom jag på att jag inte gillar tjejer och att du ändå är upptagen, så då la jag ner idén. Dessutom skulle jag gå upp alldeles för mycket i vikt :-)

    Men både denna och jordnötsglassen i förra inlägget... Slurp. Hamnar på min att göra-lista.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha, du är för rolig :) Tack och jag är glad om du gillar mina recept.

      Delete
  3. Men vilken fin förrätt, supersmarrig!

    Kram kram

    ReplyDelete
  4. Vi diskuterade på jobbet för ett tag sedan vad man gjorde med portabello när man fyllde dem. Nu har jag svaret. Ska tipsa mina kollegor i morgon!:) (och testa själv snarast)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Men så bra då, hoppas ni gillar detta recept!

      Delete
  5. oh la la these look good perfect for a party

    ReplyDelete
  6. Chevre är gott, det har jag ock lärt mig att tycka. Det, liksom lammfärs, smakar ju lite "unket" och antingen älskar man det eller så hatar man det, tror jag. På svamp smakar det kanon!

    ReplyDelete
  7. Karamelliserad lök är något av det bästa jag visste (gillar fortfarande!) när jag var yngre. Mamma stekte alltid till hennes hemmagjorda pannbiffar. Så gott. Älskar chèvre. Önskar bara det fanns starkare!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jag nöjer mig med den mildare smaken av chevre :) Och lök gillar jag massor!

      Delete