Monday, August 12, 2013

No-Sugar Coconut Berry Squares

Dessa sockerfria bärrutor är väldigt goda och de får sötma från dadlar och stevia vanilj. Har man inte stevia kan man använda vaniljextrakt. De innehåller inget vitt mjöl och är därmed också glutenfria. Idag firar jag min födelsedag i Paris och jag tror att det inte blir så mycket sockerfritt just idag för mig :) Ha det bra!

These sugar-free berry squares are very good and they get their sweetness from the dates and vanilla stevia. If you do not have stevia, you can use vanilla extract. They contain no white flour and are therefore also gluten-free. Today I celebrate my birthday in Paris and I think I'm not going to eat much sugar-free today :) Have a great day!



No-Sugar Coconut Berry Squares

1 dl coconut oil
2,5 dl dates, ground into paste
4 eggs
10 drops vanilla, stevia
3,5 dl almond flour
2,5 dl coconut flour
1 tbsp ground flaxseed
1 tsp baking soda
1,5 tsp cinnamon
1/4 tsp sea salt
5 dl raspberries and blueberries, heated and sweetened with vanilla stevia drops
1 dl unsweetened coconut

Line a 24 cm pan with parchment paper, and preheat the oven to 175ºC.

Beat coconut oil, date paste, eggs, and vanilla together. Stir in the flours, flaxseed, baking soda, cinnamon, and salt.

Divide the dough in half and press one half into the bottom of the parchment lined pan evenly. Spread the berries evenly on top of the dough and sprinkle the remaining dough on the berry layer. Top with coconut.

Bake for 20 minutes. Allow to cool in the pan completely before cutting into squares.


Sockerfria Kokos Bärrutor

1 dl kokosolja
2,5 dl dadlar, malda till en pasta
4 ägg
10 droppar vanilj, stevia
3,5 dl mandelmjöl
2,5 dl kokosmjöl
1 msk malda linfrön
1 tsk bikarbonat
1,5 tsk kanel
1/4 tsk havssalt
5 dl hallon och blåbär, uppvärmda och sötade med vanilj stevia droppar
1 dl osötade kokosflingor

Klä en 24 cm bakform med bakplåtspapper, och värm ugnen till 175 C.

Vispa kokosolja, dadlar, ägg och vanilj tillsammans. Rör i mjölen, linfrön, bikarbonat, kanel och salt.

Dela degen på hälften och tryck ena halvan i botten på bakformen. Bred bären jämnt ovanpå degen och strö på resterande deg på bärlagret. Toppa med kokos. Grädda i 20 minuter. Låt svalna i formen helt innan du skär i rutor.

24 comments:

  1. Grattis på din dag!
    Dessa kanske man skulle testa att baka! :)

    ReplyDelete
  2. Grattis på födelsedagen! Hoppas Paris visar dig sin allra bästa sida idag och du får goda smakupplevelser hela dagen lång.
    Både ser och låter som riktigt goda (precis som allt annat du gör!) bärrutor!

    ReplyDelete
  3. Stort grattis på födelsedagen! Hoppas du har en jättefin dag i Paris!
    Den här kakan måste jag testa! Låter otroligt gott! :)
    Kram kram
    //Lana

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Lana! Hoppas du gillar kakan lika mycket som jag gjorde. Kram

      Delete
  4. Hoppas du har en underbar dag i Paris och att du firar ordentligt! Ta ett glas Champagne från mig ;-)

    Kakorna ser riktigt fina ut, gott!

    Kram kram

    ReplyDelete
  5. Så knapriga och goda de ser ut!

    ReplyDelete
  6. Oh, här är receptet, det ser inte bara fantastiskt ut det låter även verkligen SÅ gott!
    <3

    ReplyDelete
  7. Hipp hipp hurra för dej på din dag! Hoppas du har det helt underbart i Paris, låter som ett ypperligt ställe att fira på.

    Det är så kul att kolla på allt gott du fixat senaste veckorna, vi sitter ju och dreglar vid skärmen... Inte alls bra nu när vi måste ta tag i sommarkilona som har en tendens att samlas:)

    Kramar

    ReplyDelete
  8. Grattis än en gång finaste du, njut av allt det goda i Paris oh la la ;) Jättefina rutor du gjort, stor varm kram till dig hurra!

    ReplyDelete
  9. Hipp hipp hurra och ett stort grattis till dig på din födelsedag :-)

    Hoppas att ni har det helt underbart i Paris!

    ReplyDelete
  10. Happy Birthday Katarina, these look wonderful but I think you do need some sugar for a proper birthday celebration :)

    ReplyDelete