Monday, July 15, 2013

Stuffed Puff Pastry

Ett recept där man blandar ihop alla ingredienser efter smak och tycke. Enkelt och gott. Och de går fort att laga, i fall man får oväntade gäster. En ny vecka igen, veckorna går så fort. Det har lovats vackert och varmt hela veckan i Amsterdam, så det blir man extra glad över. Ha en fin början på veckan. 

A recipe where you mix together all the ingredients after you taste and liking. Simple and delicious. And they are quick to prepare, in case you have unexpected guests. A new week again, weeks go by so fast. It has been predicted nice and warm weather all week in Amsterdam, so I'm looking forward to enjoying the nice weather. Have a nice beginning of the week.


Fylld Smördegsbakelse


smördegsark
ricotta
vitlök, riven
soltorkad tomat, hackad i mindre bitar
basilika
salt
peppar

Blanda alla ingredienser ihop och fyll smördegsarken med blandningen. Kläm ihop degen. Grädda i 200 grader ca 20 minuter.


Stuffed Puff Pastry

puff pastry sheets
ricotta
garlic, grated
sundried tomatoes, chopped into small pieces
basil
salt
pepper

Mix all ingredients together and fill the puff pastry sheets with the mixture. Pinch the dough. Bake at 200 degrees about 20 minutes.

18 comments:

  1. Så himla gott! Smördeg har jag alltid i frysen. Perfekt att ta fram om man får gäster. Kram!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, det är så praktiskt att ha det hemma i frysen. Kram

      Delete
  2. Men nej, vad gott. Måste verkligen prova detta! :)

    Tack för receptet. Kram på dig.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, gör det. De är så goda :) Kram

      Delete
  3. Mmm...så smaskens! Som vanligt! :)
    Ha en toppen kväll!
    Kramar!
    //Lana

    ReplyDelete
  4. Bra tips, låter väldigt gott.
    Tack för kommentarer, kram

    ReplyDelete
  5. I like everything about these! They sound wonderful!

    ReplyDelete
  6. Himla gott och smidigt. Vi gör såna små "bakelser" till frukost i bland och fyller med gottigheter :)
    Sommarkramar från Lena på Make a head food

    ReplyDelete
    Replies
    1. Det var ett bra tips, skulle passa bra till brunch :) Kram och ha en fin dag!

      Delete
  7. Smördeg känns som nåt som är försummat i mitt kök. Kanske man borde ha hemma. Det där ser ju väldigt smarrigt ut.
    *kram* /Trollmor

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, det är bra att ha hemma, för man lagar snabbt något gott med smördeg :) Tack och kram!

      Delete
  8. I love all kinds of pastry but especially puff pastry. Thank you for sharing this delightful little dish.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes, puff pastry is so flaky and delicious! Thanks!

      Delete
  9. Bra picknickmat också :) Har lite svårt med smördegen. Måste kavla ut de små tjocka plattorna och ändå blir det alltid så degigt när jag gör något. Har du bra knep för att få den sådär frasig och god som den helst ska vara?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dessa smördegsark jag köper behöver man inte kavla. Men kanske om du gräddade dem i lägre temperatur lite längre skulle de inte bli degiga. Testa, ifall det hjälper.

      Delete