To test raw food is interesting and fun. I have done different raw recipes and will now and then post them here on the blog as well. On instagram, some of you already have seen some of my creations. This ice cream was good and has a mild taste of strawberry. It's obvious that you can not compare it with real cream ice cream, but as a healthier version this is a great recipe.
Raw Jordgubbsglass
2 dl råa cashewnötter, blötlagda
3,5 dl kallt vatten
5 dadlar, urkärnade
0,5 tsk vaniljextrakt
7 stora jordgubbar, delade
Blötlägg cashews i en skål med
vatten för 4 timmar eller över natten. Häll bort vattnet och lägg
cashewnötterna i en mixer tillsammans med det kalla vattnet. Mixa tills slät.
Lägg i dadlarna, och låt stå i 15 minuter. Mixa sedan tills blandningen är
slät. Tillsätt vanilj och 5 jordgubbar och blanda igen tills slät. Bearbeta
blandningen i glassmaskin enligt maskinens instruktioner. När glassen är klar,
tillsätt de resterande 2 jordgubbarna, hackade i små bitar. Överför till en
lufttät behållare och förvara i frysen. Låt tina i 15 minuter före servering.
Raw Strawberry Ice Cream
2 dl raw cashews soaked
3,5 dl cold water
5 dates pitted
0,5 tsp vanilla extract
7 large strawberries, divided
Soaking the cashews in a bowl of
water for 4hours, or overnight. Drain the cashews and place them in a blender
along with the cold water. Blend until smooth. Add the dates, and let soak for
15 minutes. Then blend until the mixture is smooth. Add the vanilla and 5 strawberries,
and blend again until smooth. Process the mixture in your ice cream maker
according to its instructions. When the ice cream is ready, add the remaining 2
strawberries, chopped into small pieces. Transfer to an airtight container and
store in the freezer until ready to consume. Let thaw for 15 minutes before
serving.
30 Comments
Lät spännande kram Diana
ReplyDeleteJa, en annorlunda glass :) Kram
DeleteMen vad du grejar! Så mycket spännande som jag inte kommer att testa själv, men som jag gärna blivit bjuden på.
ReplyDeleteKram kram
Tack Malin! Hade gärna bjudit dig på lite raw glass :) Kram
DeleteDet ser ut som vanlig glass! Det här (som jag skrev på GI) måste jag testa, låter så spännande!
ReplyDeleteJa, det gör det verkligen, men smakar lite annorlunda :) Roligt om du vill testa.
DeleteGlassen ser makalöst god ut och liknar till utseendet vanlig glass! Smakar den som glass eller är det mer åt sorbéhållet?
ReplyDeleteSommarkram
Ja, den ser ut som vanlig glass och är nog mera glass än sorbet. Även om den inte är lika len och krämig som glass. Sommarkram tillbaka :)
DeleteVilken härlig glass ser riktigt god ut:)
ReplyDeleteTack Milla!
DeleteRiktigt fin ser den ut. Fint för den som vill äta raw food eller som håller i kalorierna. Kram!
ReplyDeleteTack. Ja, absolut. Kram
DeleteÄlskar glass och numera nu gör jag mina egna glassar hela tiden!
ReplyDeleteHälsningar från soliga Polen!/ Gosia
Ja, samma gör jag sedan jag fick min glassmaskin. Så gott med hemmagjord. Ha det fint.
DeleteOh yes, vi vet i alla fall en person som blir extra glad åt allt som heter Raw-food:)
ReplyDeleteKul, hoppas personen vill testa denna :)
DeleteVilken spännande glass!! Den ser jättegod ut!!
ReplyDeleteKram
Tack så mycket. Kram
DeleteGlassen ser galet god ut. Jag måste nog testa själv. Har dadlar hemma tror jag. De är inte så lätta att få tag på så här års. Det är spännande med rawfood, men jag skulle ha svårt att vara utan mejeriprodukterna.
ReplyDeleteTack Remsan! Jag tycker också att det är roligt att testa raw food, men inget jag kunde leva på.
DeleteIhanan näköistä!
ReplyDeleteKiitos!
DeleteAlltså det ser sjukt gott ut!!! Kan man göra den utan glassmaskin tro? Röra ofta i frysen som man kan göra med vanlig egengjord glass..?
ReplyDeleteTack Malin! Du kan nog testa att göra den utan glassmaskin, den blir kanske inte lika len, men smaken borde vara den samma. Lycka till.
DeleteKuulostaa ja näyttää niin tajuttoman herkulliselta! :) Löysin blogisi toisen (Pullahiiren) blogin kautta ja täällä on hirveästi kaikkea ihanaa!
ReplyDeleteKiitos Essi ja tervetuloa tänne :) Jäätelö oli oikein maukas ja erilainen.
DeleteHar varit sugen på att testa raw food ganska länge. Men glass låter som en bra början! =)
ReplyDeleteJa, den här kan du bra börja med :) Jag har ett recept på raw lasagne här på bloggen också om du är intresserad.
DeleteHej hej
ReplyDeleteTack för receptet! Vill gärna prova det dock undrar om jag ska ha 2 dl mandlar innan dessa är blötlagda el 2 dl efter mandlarna är blötlagda? /Med vänlig hälsning, Anna
Hej Anna! Du skall ta 2 dl cashewnötter och blötlägga dem. Lycka till!
Delete