Att testa raw food är intressant och roligt. Jag har gjort olika raw recept och kommer nu och då lägga upp dem här på bloggen också. På instagram har en del av er redan kunnat se några av mina skapelser. Glassen blev god och har en mild smak av jordgubb. Det är klart att man inte kan jämföra den med gräddglass, men som en hälsosam och nyttigare variant av glass får den godkänt. 

To test raw food is interesting and fun. I have done different raw recipes and will now and then post them here on the blog as well. On instagram, some of you already have seen some of my creations. This ice cream was good and has a mild taste of strawberry. It's obvious that you can not compare it with real cream ice cream, but as a healthier version this is a great recipe.



Raw Jordgubbsglass

2 dl råa cashewnötter, blötlagda
3,5 dl kallt vatten
5 dadlar, urkärnade
0,5 tsk vaniljextrakt
7 stora jordgubbar, delade

Blötlägg cashews i en skål med vatten för 4 timmar eller över natten. Häll bort vattnet och lägg cashewnötterna i en mixer tillsammans med det kalla vattnet. Mixa tills slät. Lägg i dadlarna, och låt stå i 15 minuter. Mixa sedan tills blandningen är slät. Tillsätt vanilj och 5 jordgubbar och blanda igen tills slät. Bearbeta blandningen i glassmaskin enligt maskinens instruktioner. När glassen är klar, tillsätt de resterande 2 jordgubbarna, hackade i små bitar. Överför till en lufttät behållare och förvara i frysen. Låt tina i 15 minuter före servering.


Raw Strawberry Ice Cream

2 dl raw cashews soaked
3,5 dl cold water
5 dates pitted
0,5 tsp vanilla extract
7 large strawberries, divided

Soaking the cashews in a bowl of water for 4hours, or overnight. Drain the cashews and place them in a blender along with the cold water. Blend until smooth. Add the dates, and let soak for 15 minutes. Then blend until the mixture is smooth. Add the vanilla and 5 strawberries, and blend again until smooth. Process the mixture in your ice cream maker according to its instructions. When the ice cream is ready, add the remaining 2 strawberries, chopped into small pieces. Transfer to an airtight container and store in the freezer until ready to consume. Let thaw for 15 minutes before serving.