Saturday, July 13, 2013

Raw Strawberry Ice Cream

Att testa raw food är intressant och roligt. Jag har gjort olika raw recept och kommer nu och då lägga upp dem här på bloggen också. På instagram har en del av er redan kunnat se några av mina skapelser. Glassen blev god och har en mild smak av jordgubb. Det är klart att man inte kan jämföra den med gräddglass, men som en hälsosam och nyttigare variant av glass får den godkänt. 

To test raw food is interesting and fun. I have done different raw recipes and will now and then post them here on the blog as well. On instagram, some of you already have seen some of my creations. This ice cream was good and has a mild taste of strawberry. It's obvious that you can not compare it with real cream ice cream, but as a healthier version this is a great recipe.



Raw Jordgubbsglass

2 dl råa cashewnötter, blötlagda
3,5 dl kallt vatten
5 dadlar, urkärnade
0,5 tsk vaniljextrakt
7 stora jordgubbar, delade

Blötlägg cashews i en skål med vatten för 4 timmar eller över natten. Häll bort vattnet och lägg cashewnötterna i en mixer tillsammans med det kalla vattnet. Mixa tills slät. Lägg i dadlarna, och låt stå i 15 minuter. Mixa sedan tills blandningen är slät. Tillsätt vanilj och 5 jordgubbar och blanda igen tills slät. Bearbeta blandningen i glassmaskin enligt maskinens instruktioner. När glassen är klar, tillsätt de resterande 2 jordgubbarna, hackade i små bitar. Överför till en lufttät behållare och förvara i frysen. Låt tina i 15 minuter före servering.


Raw Strawberry Ice Cream

2 dl raw cashews soaked
3,5 dl cold water
5 dates pitted
0,5 tsp vanilla extract
7 large strawberries, divided

Soaking the cashews in a bowl of water for 4hours, or overnight. Drain the cashews and place them in a blender along with the cold water. Blend until smooth. Add the dates, and let soak for 15 minutes. Then blend until the mixture is smooth. Add the vanilla and 5 strawberries, and blend again until smooth. Process the mixture in your ice cream maker according to its instructions. When the ice cream is ready, add the remaining 2 strawberries, chopped into small pieces. Transfer to an airtight container and store in the freezer until ready to consume. Let thaw for 15 minutes before serving.

30 comments:

  1. Men vad du grejar! Så mycket spännande som jag inte kommer att testa själv, men som jag gärna blivit bjuden på.

    Kram kram

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Malin! Hade gärna bjudit dig på lite raw glass :) Kram

      Delete
  2. Det ser ut som vanlig glass! Det här (som jag skrev på GI) måste jag testa, låter så spännande!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, det gör det verkligen, men smakar lite annorlunda :) Roligt om du vill testa.

      Delete
  3. Glassen ser makalöst god ut och liknar till utseendet vanlig glass! Smakar den som glass eller är det mer åt sorbéhållet?
    Sommarkram

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, den ser ut som vanlig glass och är nog mera glass än sorbet. Även om den inte är lika len och krämig som glass. Sommarkram tillbaka :)

      Delete
  4. Vilken härlig glass ser riktigt god ut:)

    ReplyDelete
  5. Riktigt fin ser den ut. Fint för den som vill äta raw food eller som håller i kalorierna. Kram!

    ReplyDelete
  6. Älskar glass och numera nu gör jag mina egna glassar hela tiden!

    Hälsningar från soliga Polen!/ Gosia

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, samma gör jag sedan jag fick min glassmaskin. Så gott med hemmagjord. Ha det fint.

      Delete
  7. Oh yes, vi vet i alla fall en person som blir extra glad åt allt som heter Raw-food:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kul, hoppas personen vill testa denna :)

      Delete
  8. Vilken spännande glass!! Den ser jättegod ut!!
    Kram

    ReplyDelete
  9. Glassen ser galet god ut. Jag måste nog testa själv. Har dadlar hemma tror jag. De är inte så lätta att få tag på så här års. Det är spännande med rawfood, men jag skulle ha svårt att vara utan mejeriprodukterna.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Remsan! Jag tycker också att det är roligt att testa raw food, men inget jag kunde leva på.

      Delete
  10. Alltså det ser sjukt gott ut!!! Kan man göra den utan glassmaskin tro? Röra ofta i frysen som man kan göra med vanlig egengjord glass..?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Malin! Du kan nog testa att göra den utan glassmaskin, den blir kanske inte lika len, men smaken borde vara den samma. Lycka till.

      Delete
  11. Kuulostaa ja näyttää niin tajuttoman herkulliselta! :) Löysin blogisi toisen (Pullahiiren) blogin kautta ja täällä on hirveästi kaikkea ihanaa!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos Essi ja tervetuloa tänne :) Jäätelö oli oikein maukas ja erilainen.

      Delete
  12. Har varit sugen på att testa raw food ganska länge. Men glass låter som en bra början! =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, den här kan du bra börja med :) Jag har ett recept på raw lasagne här på bloggen också om du är intresserad.

      Delete
  13. Hej hej
    Tack för receptet! Vill gärna prova det dock undrar om jag ska ha 2 dl mandlar innan dessa är blötlagda el 2 dl efter mandlarna är blötlagda? /Med vänlig hälsning, Anna

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hej Anna! Du skall ta 2 dl cashewnötter och blötlägga dem. Lycka till!

      Delete