Thursday, July 18, 2013

Cherry Ricotta Ice Cream

Den här glassen lade jag upp på instagram förra helgen och Moma på momaskitchen var väldigt ivrig att testa glassen, så henne mailade jag receptet och hon har nu gjort glassen också. Hoppas du gillade den :) En krämig glass med ricotta, körsbär och mandel. Hur god som helst. Jag tycker att en skvätt körsbärslikör skulle passa i smeten, men det hade jag inte hemma. Men om du testar glassen tveka inte att ha i lite likör också :)  

This ice cream, I put up on instagram last weekend and Moma at momaskitchen was very eager to try the ice cream, so I emailed her the recipe and she has now made it too. Hope you liked it :) A creamy ice cream with ricotta, cherries and almonds. Really good. I think a dash of cherry liqueur would fit into the batter, but I did not have that at home. But if you want to make the ice cream you can try to add a little liqueur :)


Körsbär-Ricottaglass

2-3 dl körsbär, urkärnade
250 g ricotta
2,5 dl grädde / mjölk
3/4 dl socker
0,5 tsk vaniljextrakt
¼-0,5 tsk mandelextrakt
körsbärslikör? Jag hade det inte, men skulle tycka att det passar

Hacka körsbären i små bitar. Blanda alla ingredienser tillsammans och ställ i kylskåp (behövs kanske inte om ricottan och grädden är kalla).
Frys glassblandningen i en glassmaskin enligt tillverkarens anvisningar.
När blandningen är fryst och krämig, överför till en behållare och ställ i frysen för några timmar.

 


Cherry Ricotta Ice Cream

2 dl cherries, pitted
250 g ricotta
2,5 dl cream / mjölk
3/4 dl sugar
0,5 tsp vanilla extract
¼-0,5 tsp almond extract

Chop the pitted cherries into small pieces. Mix all ingredients together and freeze the mixture in an ice cream maker according to the manufacturer's instructions. Transfer to a container, cover and freeze for a few hours before serving.

27 comments:

  1. Jag kanske ska göra körsbärslikör av de sista bigarråerna, så att jag kan göra din glass?! Ricotta i glass har jag aldrig provat, men jag äter ju så sällan glass. Kanske blir det en mjukglass i stan i dag? Kram!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, det låter bra :) Ricotta gör glassen krämig och len. Kram, ha en fin dag!

      Delete
  2. Mmm...jag älskar körsbär! Såååå gott att ha de i glassen!
    Ha en toppen dag!
    Kram kram
    //Lana

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, körsbär är goda och passar så bra i glass. Ha en fin dag, kram!

      Delete
  3. Oooo, jag älskar körsbär! Det där måste bara vara gott!

    ReplyDelete
  4. Alltså den här glassen, jag tror jag dör, en riktig 10-poängare!!

    Däremot kan det vara bra att poängtera att ta det försiktig med mandelextraktet, jag tycker inte man ska ha mer än 0,25 tsk för det tar så lätt över. Gjorde en kaka för inte så länge sedan som jag råkade döda med mandelextrakt.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, visst är den god. Stämmer med mandelextraktet, man får smaka sig fram och jag tycker också att smaken framträder mera efter ett dygn. Roligt att du gillade receptet.

      Delete
  5. Glassen låter helt ljuvligt god och med en skvätt likör i blir det säkert en mer "vuxen" smak. Jag har aldrig testat Ricotta i glass.

    Ha en skön dag! Kramar

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, precis :) Ricotta passar bra i glass också. Kram

      Delete
  6. Otroligt fina bilder. Ser så himla gott och inbjudande ut! :)

    Ha en bra kväll.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack snälla. Ha en fin kväll du också.

      Delete
  7. Åh vad härligt! Och jag som både har körsbär i frysen och hemgjord körsbärslikör på hyllan! Inget som hindrar mig alltså. Ricotta hamnar i varukorgen i morgon!

    ReplyDelete
  8. Jag tål ju inte körsbär men skulle mycket väl kunna tänka mig att göra denna med en annan frukt eller bär. :) Kram på dig!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, det passar säkert bra att använda annan frukt också. Kram

      Delete
  9. Una receta encantadora con licor luce muy rica me encanta,saludos y abrazos.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you Rosita! The ice cream was delicious! Hugs.

      Delete
  10. Åh, det verkar supergott! Jag har en glasstillsats till min KA, men den får inte plats i frysen tyvärr. Jag hade kanske hackat lite mörk choklad och strösslat i också. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vad synd, för den är verkligen bra. Jag har alltså den också. Choklad hade passat bra till.

      Delete
  11. Alltså dina glassbilder kommer göra mig glassberoende!

    ReplyDelete
  12. Vad gott med körsbärsglass!! Låter spännande!!
    Kram

    ReplyDelete
  13. Denna glass ska jag göra ikväll =)

    ReplyDelete