Saturday, July 27, 2013

Carrot Zucchini Cake

En lite nyttigare variant på kaka och frostingen består av kvarg. Kakan blir saftig av grönsakerna och kardemumma och kanel tillför en god smak.

A little healthier version of cake and the frosting is made of quark. The cake is moist of the vegetables and cardamom and cinnamon adds a good flavor.


Morots-Zucchinikaka

4 ägg
1 dl farinsocker
1 dl smör, smält
0,5 dl vaniljkvarg
200 g morot, riven
300 g zucchini, riven
2 dl vetemjöl
1 3/4 dl mandelmjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk kanel
1 tsk kardemumma
2 tsk citronskal

glasyr:
200 g vaniljkvarg
10 droppar NuNaturals stevia citron

Vispa ägg och socker fluffigt. Tillsätt det smälta smöret, kvarg, morot och zucchini. Blanda sedan i mjöl, mandelmjöl, bakpulver, kanel, kardemumma och citronskal. Häll smeten i en smord form och grädda i 175 grader ca 30 minuter beroende på storleken på formen du använder. Låt svalna i formen.

Blanda kvarg och citron och bred på den svalnade kakan.


Carrot Zucchini Cake

4 eggs
1 dl brown sugar
1 dl butter, melted
0,5 dl vanilla quark
200 g carrot, grated
300 g zucchini, grated
2 dl flour
1 3/4 dl almond flour
2 tsp baking powder
2 tsp cinnamon
1 tsp cardamom
2 tsp lemon zest

glaze:
200 g vanilla quark
10 drops NuNaturals stevia lemon

Whisk eggs and sugar until fluffy. Add the melted butter, quark, carrot and zucchini. Then mix in the flour, almond meal, baking powder, cinnamon, cardamom and lemon zest. Pour batter into a greased dish and bake at 175 degrees for about 30 minutes, depending on the size of the pan you use. Let cool in pan.

Mix quark and lemon and spread on the cooled cake.

18 comments:

  1. Gott med både morot och zucchini. Vackert utseende också! :)

    ReplyDelete
  2. Vilken underbar vacker tårta, wow! Zucchini i tårtor och mjuka kakor är så saftigt och gott :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack snälla du! Ja. det blir saftigt av grönsakerna.

      Delete
  3. Det här ska jag ge till min bonusmamma som lever ett nyttigare liv nu.. Så får hon äran att baka så jag får smaka;)
    Kram

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, men det låter ju toppen :) Kram

      Delete
  4. Som vanligt så låter det riktigt gott! :-)

    ReplyDelete
  5. Så gott och vilken bra idé att använda kvarg! Jag gillar inte frosting med en massa philadelphiaost och florsocker - jag orkar aldrig äta upp. Perfekt recept för mig! Kram!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, kvarg blir inte mäktigt, känns mera fräscht och lätt :) Kram

      Delete
  6. Häftigt att baka med zucchini! Jag älskar vanlig morotskaka så den här måste också bli en favorit:) Helgkram

    ReplyDelete
  7. Det är så gott med morotskaka och vad saftigt det blir med zucchinin. Jag bakade en kaka med zucchini för många år sen, det blev så gott. Kram

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, det blir väldigt saftigt :) Kram

      Delete
  8. Hejsan! Vilken härlig bild, även din sida är härlig, man blir riktigt sugen på kakan:). Håller för tillfälle på att utesluta vetemjöl när jag bakar, så jag undrar om man kan ta mandelmjöl el annat istället för vetemjöl? O samma mängd då el? Mvh Gittan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hej Gittan! Tack för din fina kommentar. Ja, du kan bra öka mängden mandelmjöl, men det är bra att veta att mandelmjöl suger åt sig mera vätska jämfört med vetemjöl. Men det här är en så saftig kaka att den klarar nog av det :) Och du kan testa att använda andra mjölsorter också. Ha en fin fortsättning på söndagen.

      Delete
  9. Den här sortens kakor gillar jag. Brukar bli så saftigt med grönsaker i.

    ReplyDelete