Thursday, June 20, 2013

Skrynkliga kakan / Wrinkle Cake

Det här är en tårta som passar också fint på midsommarbordet, skrynkliga kakan. Ja, den går under det namnet i vår släkt. Här kan du läsa mera om det och även få receptet. Nu vet jag att alla inte har tillgång till romfyllningen som behövs i receptet, för den finns att få tag på i Norge. Men det går lika bra att fylla den med vispad grädde och kvarg och färska bär. 

Förresten pajen jag bakade till mammas jobb blev omtyckt, några t.o.m. frågade efter receptet. Roligt!

This is also a cake that is great to serve on Midsummer Eve, wrinkled cake. Yes, it goes under that name in our family. Here you can read more about it and also get the recipe. Now I know that not everyone has access to the rum filling required in the recipe, because it can be found in Norway. But it is just as easy to fill it with whipped cream and quark and fresh berries.

By the way the pie I baked for mom's job became popular, some even asked for the recipe. Fun!


20 comments:

  1. ÅH, den ser helt gudomlig ut! Blir så sugen på att testa och att klura ut någon liknande romfyllning, fast hemmagjord, eftersom jag inte kan åka till Norge just nu :-D... Önskar dig en härlig midsommar!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack! Hör av dig om du kommer på någon god romfyllning. Glad midsommar!

      Delete
  2. Hi, hi, sånt roligt namn på kakan! Den ser väldigt god ut! :)
    Ha en fin midsommar!
    Kramar!
    //Lana

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi, ja! På riktigt heter den väl världens bästa tårta :) Kan stämma! Ha en fin midsommar, kram!

      Delete
  3. Men mums med lite jordgubbar på sen till midsommar! : ) Kram och trevlig midsommar! Sofia

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, man kan även fylla den med jordgubbar :) Kram och glad midsommar!

      Delete
  4. Den ser jättegod ut din skrynkliga kaka. Häftigt namn också :)) Önskar dig en riktigt fin midsommar, kram!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Amy :) Tack det samma vännen, kram!

      Delete
  5. Hej Katarina
    Härlig tårta, det är kul med sådana en släkt kakor. I vår släkt, den danska Brunsviger som är favorit:-) Tack för en härlig recept och har en bra helg :-)kram:-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, visst är det! Jag har aldrig smakat på Brunsviger. Tack och ha det bra, kram!

      Delete
  6. Haha...vilket kul namn ni har fått på kakan. Jag kan tänka mig att den även är jättegod med jordgubbar i som det lär bli i min midsommartårta.

    Ha en skön och trevlig midsommar! Kram vännen

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack :) Ja, den blir så god med jordgubbar också. Tack det samma fina du. Kram

      Delete
  7. Stor Midsommarkram till dig Katarina!

    ReplyDelete
  8. Oh, intressant. Har ingen aning om vad det där är för kakfyllning. Är den "blöt", som vaniljkräm eller vad för konsistens har den? Mer fluffig som mousse? Och den norska kakefyllningen, köper man den som torrvara och mixar med något eller är den färdigpaketerad? Blev supernyfiken och måste tipsa bekanta som jobbar/bor i Norge och hitta.
    Verkar för övrigt vara en riktig toppentårta och kan tänka mig den smakar hur bra som helst.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Den blir som vispad grädde/mousse i konsistensen. Ja, den är en torrvara, på påse, som man blandar med mjölk och kokar upp. Låter blandningen svalna och sedan blandar man i vispad grädde. Ja, det är verkligen en god tårta!

      Delete
    2. Aha. Ja den ser liksom fluffigare ut på bilden än vaniljkräm och gissar det är den vispade grädden som gör susen.
      Tänker att man kan koka egen (om man nu inte har turen att ha vänner i Norge) som t ex en vanlig vaniljkräm, smaksätta den med rom och sen blanda med vispad grädde.

      Delete
    3. Ja, det låter som ett bra alternativ! Tack för tipset.

      Delete
  9. Kul namn på en kaka. Det ser mycket god ut.

    ReplyDelete