Dessa små goda pajer gjorde jag till midsommaren och en favoritfyllning är ricotta och spenat. 

These little delicious pies I made for Midsummer and a favorite filling is ricotta and spinach.


Spenat Ricotta Tomatpaj

Pajbotten
3 dl fullkornsmjöl
75 g smör
50 g kvarg

Fyllning
300 g spenat, stekt
200 g ricotta
100 g parmesan
basilika
salt
peppar
1 stort ägg eller 2 små

körsbärstomat
riven ost

Värm ugnen till 200 grader. Smörj en muffinsform. Blanda mjöl, smör och kvarg till en smidig deg och tryck ut i formen.
Blanda sedan spenat, ricotta, parmesan och kryddor. Smaka av och tillsätt ägg och blanda. Häll fyllningen i formarna och lägg på en delad körsbärstomat och riven ost. Grädda i ugnen ca 20 minuter.


Ricotta Spinach Tomato Quiche

pie crust
3 dl whole wheat flour
75 g butter
50 g quark

filling
300 g spinach, fried
200 g ricotta
100 g parmesan
1 large egg or 2 small
basil
salt
pepper
cherry tomatoes

grated cheese

Preheat oven to 200 degrees C. Grease a muffin pan. Mix flour, butter and quark into a smooth dough and press into the muffin pan.
Mix the spinach, ricotta, parmesan, and spices. Taste and add the egg(s) and mix. Pour the filling into the pie crusts and place on cherry ​​tomato and grated cheese. Bake in the oven for about 20 minutes.