Sunday, June 30, 2013

Raw Raspberry Cheesecake

Nu har jag gjort en raw cheesecake och den blev god. Smakar väldigt fräscht. Det är väldigt roligt att experimentera med raw bakverk och sedan när slutresultatet är gott blir man ju glad. 

Now I have made a raw cheesecake and it was delicious. Tastes very fresh. It's great fun to experiment with raw food and then when the end result is yummy you become happy.


Raw Raspberry Cheesecake

crust:
1-1,5 dl raw almonds
1,5 dl dates
a pinch of salt

filling:
3,5 dl raw cashews, soaked overnight
1 lemon, juice
3/4 dl coconut oil, liquid
0,5 dl agave nectar
20 drops stevia vanilla (vanilla extract can also be used)
2,5 dl raspberries

Blend almonds and dates in a food processor until finely chopped. Press mixture into the bottom of a spring-form pan (15 cm). In a food processor place all filling ingredients, except raspberries, and blend until smooth. Pour about half of the mixture onto the crust and smooth with a spoon. Add the raspberries to the remaining filling and process until smooth. Pour onto the first layer of filling. Place in freezer until solid. Remove from freezer 30 minutes prior to eating.

 

Raw Hallon Cheesecake

kakbotten:
1-1,5 dl råa mandlar
1,5 dl dadlar
en nypa salt

fyllning:
3,5 dl råa cashewnötter, blötlagda över natten
1 citron, saft
3/4 dl kokosolja, flytande
0,5 dl agave nektar
20 droppar stevia vanilj (vaniljextrakt kan även användas)
2,5 dl hallon

Blanda mandel och dadlar i en matberedare till en röra. Tryck blandningen i botten av en springform (15 cm). Lägg alla ingredienser till fyllningen i en matberedare förutom hallonen och blanda tills slät. Häll ungefär hälften av blandningen på kakbotten och bred ut med en sked. Lägg hallonen till resterande fyllning och mixa tills blandat. Häll sedan på det första skiktet av fyllningen. Placera i frysen tills kakan stelnat. Ta bort från frysen 30 minuter innan servering.

20 comments:

  1. Älskar raw kakor:-) din kaka är vacker:-)

    ReplyDelete
  2. I love your raw-experiments!So fresh,healthy and yummy!
    Hugs!

    ReplyDelete
  3. Åh, det var det här receptet du berättade om igår! Det ser ju underbart gott ut, och perfekt för mig som gillar raw!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, det var denna :) Tack, ja den är mycket god.

      Delete
  4. Så gott vännen, jag gillar raw. Såg en liknande botten i en rawbok och ska testa det. Men fyllningen var en helt annan :) Den är jättefin också precis som Kim säger! Önskar dig en trevlig kommande vecka, kram!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Amy. Ja, det är roligt att testa raw food. Tack det samma vännen. Kram

      Delete
  5. Gahhh bvad det ser gott ut : ) åhhh vad du är duktig kram på dig! Sofia trött men glad efter en intensiv men underbar helg i Stockholm!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Sofia! Kul att höra att du haft det bra, kram!

      Delete
  6. Den ser så läcker ut och färgen lockar verkligen till att jag vill ta en eller två bitar! Vad duktig du är på att testa nya saker! Kramar

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack snälla Helena! Den var mycket fräsch och god. Kram

      Delete
  7. Kul med en raw tårta. Jag gör ju råa bollar titt som tätt, men har aldrig gett mig på en hel tårta än. Men det ska det bli, för din variant låter jättegod!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, det skall du testa, för det blev mycket gott!

      Delete
  8. Jag gjorde en raw cheesecake i helgen med jordgubbar och det blev bara så gott! Jag har helt snöat in på det här med raw food-bakverk nu. Nästa gång får jag testa din variant med, den låter kanongod!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Åh, så gott det också. Kommer din på bloggen?

      Delete
  9. Tack för receptet! Vill gärna prova men vilken sorts dadlar använde du, den mjuka sorten eller hårda dadlar?
    Jasmin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Båda sorterna funkar, men jag föredrar den mjuka sorten, alltså de färska. Lycka till!

      Delete