Friday, April 19, 2013

Raspberry Cream Cheese Cake

Rött är temat i månadens sötsak hos Söta Saker. Jag bidrar med en hallon-färskostkaka, som smakar mycket gott med det lite syrliga från hallonen.  

Red is the theme in this month's sweet at Söta Saker. My contribution is a fresh raspberry cream cheese cake that tastes really good with a little tart from the raspberries.


Raspberry Cream Cheese Cake

cream cheese mixture
125 g cream cheese
2 tbsp sugar
0,5 tsp vanilla sugar
1 tbsp raspberry jam

cake
120 g butter, soft
120 g brown sugar
2 eggs
0,5 tsp vanilla sugar
140 g flour
1/4 tsp baking powder
200 g raspberries

To make the cream cheese mixture, stir all the ingredients together, set aside. To make the cake, cream butter and sugar, then add the eggs one at a time, beat well after each addition. Add the flour, baking powder, stir until combined. Pour half of the butter in a square pan (20 cm) with parchment paper. Then spread half of the cream cheese mixture and half of the raspberries on top of the batter. Spread the remaining batter over, and then the remaining cream cheese mixture and raspberries. Bake in 175 degree oven for 35 minutes.


Hallon-Färskostkaka

färskostblandning
125 g färskost
2 msk socker
0,5 tsk vaniljsocker
1 msk hallonsylt

kaka
120 g smör, mjukt
120 g farinsocker
2 ägg
0,5 tsk vaniljsocker
140 g mjöl
1/4 tsk bakpulver
200 g hallon

Börja med att göra färskostblandningen, rör alla ingredienser ihop och ställ åt sidan. För att göra kakan, visp smör och socker, tillsätt sedan äggen ett i taget, vispa väl efter varje tillsats. Tillsätt mjöl och bakpulver, och rör om till allt är blandat. Häll hälften av smeten i en fyrkantig kakform (20 cm) med bakplåtspapper. Bred hälften av färskostblandningen och hälften av hallonen ovanpå smeten. Bred ut resterande smet över och sedan återstående färskostblandning och hallon. Grädda i 175 graders ugn i 35 minuter.

33 comments:

  1. Både gott och vackert! Kram och trevlig fredag!

    ReplyDelete
  2. Vilket bra bidrag vännen. Kan tänka mig att det blir gott, ser så smarrigt ut kram!

    ReplyDelete
  3. Tämän täytyy olla taivaallista!:)

    ReplyDelete
  4. Såååå gott! Du frestas hela tiden! ;)
    Ha en toppen dag!
    Kram kram
    //Lana

    ReplyDelete
  5. Jag tyckte väl att Hovkonditorn klingade lite svenskt ;) Det här ser ju himmelskt gott ut! Och jag som älskar hallon, det här hamnar på att-göra-listan!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, precis! Roligt att du kom på besök :) Ja, hallon är så gott!

      Delete
  6. Ordentligt sugen blev jag på någonting med hallon nu ;) Ser jättegott ut, härligt kladdigt!

    Ha en bra helg! Kram :)

    ReplyDelete
  7. What a refreshing sweet treat!
    Have a lovely weekend,dear!

    ReplyDelete
  8. Gahhhhhh vad det ser gott ut käras bloggvän mums mums mums kram Sofia

    ReplyDelete
  9. Den ser fantastiskt god och saftig ut! :-)

    ReplyDelete
  10. det här lät gott och spännande! :)
    önskar dig en fin fortsättning på helgen :) kram

    ReplyDelete
  11. Vi tackar för påminnelsen, vi kan ju bidra med vår hallongrädd-klädda lakritskladdkaka!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Varsågod! Ja, den blir ett perfekt bidrag!

      Delete
  12. Great info. Lucky me I ran across your site by chance (stumbleupon).

    I've bookmarked it for later!

    my website ... compare car insurance e

    ReplyDelete