Saturday, April 27, 2013

Carrot Cake Cheesecake

En saftig morotskaka är något jag alltid gillat och ostkaka har varit min favorit redan länge. Hur blir det då att kombinera dessa två? Slutresultatet är en otroligt saftig och god kaka. Jag bakade min kaka i en större form och därför är den inte så hög. Om du använder dig av en 22 cm form kommer du att få en högre kaka. Gräddningstiden blir då också längre. Servera den gärna kylskåpskall.

A moist carrot cake is something I always liked and cheesecake has been my favorite for a long time. Can you combine these two and and what would the outcome be? The end result is an incredibly moist and delicious cake. I baked my cake in a larger pan, and therefore it is not so high. If you are using a 22 cm pan you will get a higher cake. Baking time also becomes longer. Serve it well refrigerated.


Carrot Cake Cheesecake

for the cheesecake:
350 g cream cheese, at room temperature
1 dl granulated sugar
1 tsp vanilla sugar
2 eggs
1 tsp flour
1 dl quark

for the carrot cake:
170 g butter, melted
0,5 dl brown sugar
1 3/4 dl sugar
1 tsp vanilla sugar
2 eggs
3 dl flour
0,5 tsp baking soda
3/4 tsp cinnamon
1/4 tsp nutmeg
1/4 tsp salt
200 g carrots, grated

Preheat the oven to 175C and grease a 22 cm springform pan.
For the cheesecake, beat together all the ingredients until smooth. Set aside.

For the carrot cake, beat together butter, brown sugar, sugar, and vanilla sugar until smooth. Add the eggs and beat until the mixture is smooth. Add the flour, baking soda, cinnamon, nutmeg, and salt and mix until just combined. Fold in the carrots.

Spread half of the carrot cake batter into the bottom of your prepared pan. Then put half of the cheesecake batter on top of the carrot cake layer. Then dollop the rest of the carrot cake batter on top of that layer, and finish with the cheesecake on top. Smooth the top cheesecake layer out. Bake the cake for 35-40 minutes. Let the cheesecake cool completely.


Morots-Cheesecake Kaka

cheesecake:
350 g färskost, vid rumstemperatur
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
1 tsk mjöl
1 dl kvarg

morotskaka:
170 g smör, smält
0,5 dl farinsocker
1 3/4 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
3 dl vetemjöl
0,5 tsk bikarbonat
3/4 tsk kanel
1/4 tsk muskot
1/4 tsk salt
200 g morötter, rivna

Värm ugnen till 175C och Smörj en 22-24 cm springform.
För cheesecake-smeten, vispa ihop alla ingredienser. Ställ åt sidan.

För morotskakan, vispa smör, farinsocker, socker och vaniljsocker till en jämn smet. Tillsätt äggen och vispa tills blandningen är slät. Tillsätt mjöl, bikarbonat, kanel, muskot och salt och blanda tills allt är kombinerat. Blanda sist i morötterna.
Häll hälften av morotskaka-smeten i botten av din form. Lägg sedan hälften av cheesecake-smeten ovanpå morotskakalagret. Häll på resterande morotskaka-smet och avsluta med cheesecake-smeten på toppen. Grädda kakan i 35-40 minuter. Låt kakan svalna helt.

38 comments:

  1. Dricker mogronkaffet nu och skulle gärna ta en bit av den där till!

    ReplyDelete
  2. Sååååå gott! :)
    Ha en toppen lördag!
    Kram
    //Lana

    ReplyDelete
  3. Det här receptet sparar jag!! Jag fullkomligt älskar både morotskaka och cheesecake jag med, så detta var minst sagt munvattnande! Tack!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Roligt att du också gillar dem båda, så då passar det bra att blanda ihop dem :) Tack!

      Delete
  4. Åh, det såg inte helt fel ut med morotscheesecake! Det var längesen jag gjorde något utav de, kanske borde testa ditt recept =)

    ReplyDelete
  5. Såå gott det ser ut! Supergillar både morots- och ostkaka! Kram :)

    ReplyDelete
  6. Vilken härlig kombination! Kul att jag precis tog ut mina morotmuffins ur ugnen dessutom ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, kul att du också bakat med morot!

      Delete
  7. Amen jösses Amalia, vilken härlig kombination, det måste ju bli saftigt värre!

    Kramar

    ReplyDelete
  8. Jag älskar ostkaka och om 2 veckor har vi här en helg,då ostkakor är i huvudrollen;D
    Din morots-ostkaka var säkert jättegott!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Åh, det låter trevligt! Ja, den var mycket god!

      Delete
  9. Så gott det såg ut.....här inte kommit till skott än trots du tipsade mig för ett tag sen! Får ta mig i kragen!
    //v

    ReplyDelete
  10. Det ser grymt gott ut vännen, precis som allt du bakar! :) Kram!

    ReplyDelete
  11. Den såg himla god ut! Till och med jag som inte gillar cheesecake får lust att baka. Främst för att cheesecaken är kombinerad med morotskaka (min stora favorit bland kakorna) :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack! Jag tror att du kan gilla den här, för att den smakar mycket morotskaka ändå!

      Delete
  12. Så supersaftigt och gott det måste bli av den kombinationen. Riktigt smarrigt!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, den är verkligen saftig och god!

      Delete
  13. Jag älskar morotskaka! Kanske ett hett tips på en söndagskaka:) Kram

    ReplyDelete
  14. Gahhhhhhh vad gott kram på dig fina du : ) Sofia

    ReplyDelete
  15. Oj, vad det här ser gott ut! Jag älskar kombinationen morot, kanel och muskot :)

    ReplyDelete
  16. Stor experiment! Jag älskar morotskaka och cheesecake, låter en kombination himmelskt! Jag ska prova receptet för mors dag, tack för receptet och ha en super trevlig vecka!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, kombinationen är mycket god! Tack Mette!

      Delete
  17. What a lovely combination of carrot cake and cheesecake!

    ReplyDelete