Thursday, April 18, 2013

Best ever Chocolate Mousse

Den här är den bästa chokladmoussen jag har gjort och den innehåller endast tre ingredienser. Du bara måste testa denna. Det räcker med en liten portion, för att den är mäktig. Den innehåller bra med protein och mindre socker p.g.a. mörk choklad. Toppa med bär och nötter och du har en perfekt dessert. 

This is the best chocolate mousse I've made and it contains only three ingredients. You just have to make this. A small portion is only needed, because it is powerful. It contains good protein and less sugar because of the dark chocolate. Top with berries and nuts, and you have a perfect dessert.


Chocolate Mousse

80 g dark chocolate
4 tbsp hot water
8 tbsp quark

Melt the chocolate in a heatproof bowl set over a saucepan of simmering water. Stir in the hot water and mix well to make shiny paste. Allow to cool, then stir in the quark. Divide the chocolate mixture between two glasses and put in the fridge to chill. Top with berries, nuts before serving.



Chokladmousse

80 g mörk choklad
4 msk hett vatten
8 msk kvarg

Smält chokladen över vattenbad. Tillsätt hett vatten. Blanda tills du har en blank smet. Låt svalna och blanda sedan i kvarg. Fördela smeten i två glas och ställ i kylen. Dekorera med bär, nötter innan servering.

39 comments:

  1. Aina ei tarvita pitkää raaka-ainelistaa. Yksinkertainen on usein parasta.:)

    ReplyDelete
  2. Hej! När du skriver kvarg, är det detsamma som kesella? och isåfall, vilken fetthalt använder du?
    Tack! Denna verkade både nyttig och god :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, kvarg är samma som kesella! Jag använde i denna mousse en fettfri variant och det funkade perfekt. Ja, den här var verkligen ljuvlig god, hoppas du vill testa att göra den.

      Delete
  3. OMG. Vad mer kan jag säga :) Det är som att göra med choklad och kokosnötsgrädde/kräm. Heaven.

    ReplyDelete
  4. Detta måste testas!! Sätter ett bokmärke på detta inlägg :-)

    ReplyDelete
  5. Mmm... this chocolate mousse sounds so delicious with quark added in it. Yummy!

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. Jaa :) Hoppas du gillar den också! Kram

      Delete
  7. Det ser väldigt gott ut, men det låter ganska bittert och syrligt med mörk choklad och kvarg utan någon form av sötningsmedel. Hur är den i smaken? :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nej, jag tyckte inte alls att den var bitter. Den har en djup och mäktig smak av choklad och då passar det bra att servera bär till.

      Delete
    2. Okej, vad bra. Jag får väl ta och testa den själv, helt enkelt, så att jag kan få en egen uppfattning. Den ser ju som sagt väldigt god ut, och en djup och mäktig smak av choklad låter ju bra. :-)

      Delete
  8. Mörk choklad och kvarg, och inget annat än vatten. Det måste ju anses nyttigare att äta detta än att låta bli, eller hur? :-D

    ReplyDelete
  9. Åhh, jag har sett de där mousserna med vatten men inte vågat testa. Den här ser ju verkligen jättegod ut!

    Kram!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Louise! Jag har också sett sådana med bara choklad och vatten, men jag tillsatte lite kvarg också :) Kram

      Delete
  10. Har själv gjort olika enkla chokladmousser, men inte testat med kvarg. Bra tips :) Set ser himmelskt gott ut!

    ReplyDelete
  11. Mmmmmmmmmmm åååhhhhhhhh yyyyyyamm! Ska jag göra med det här superenkla receptet! Kvarg tar du den 1%-iga eller den feta 10%? Kram!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi, du är rolig du! Jag hade lätt kvarg! Kram

      Delete
  12. Uhm din mousse låter och ser ut som världens bästa :-) Jag har aldrig provat att använda quark till mousse, måste det säkert testas. tack för receptet och ha en härlig helg! Klem!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Mette! Den här är verkligen god! Ha en fin helg, kram!

      Delete
  13. Hello from Greece, Κatarina
    wonderful and easy recipe but unfortunately I can΄t find quark in Greece. I know that taste is irreplaceable.

    ReplyDelete
    Replies
    1. You could try to use thick Greek yoghurt instead! Have a great day!

      Delete
  14. Wow, vilket bra och smidigt recept! Låter så gott! Sparas direkt! :)
    Ha en toppen fredag!
    Kram
    //Lana

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack! Hoppas du gillar moussen. Kram och ah en fin dag!

      Delete
  15. Så himla smidigt receptet verkar vara! Kanske ska lyxa till det med en dessert i helgen:)

    Önskar dig en bra helg! Hoppas det slutat blåsa hos er. Kram

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Helena! Ja, ett väldigt enkelt och gott recept! Ha en fin helg, kram!

      Delete
  16. (I live in America) what's quark?

    ReplyDelete
    Replies
    1. It's the same as frais fromage or fromage blanc.

      Delete
  17. Det var gott! :)
    Fast min sambo tyckte inte det var något vidare, så jag blev desto nöjdare då jag fick äta upp allt... :)

    ReplyDelete