Sunday, February 24, 2013

White Bean Burgers with Rosemary and Dijon Mustard

Rosmarin är en ört jag gillar mycket. Den passar bra att ha i biffar, i omeletter, på pizza... Den ger mycket smak och tillsammans med dijonsenap i dessa vita bönor biffar blir smakerna riktigt goda ihop. 

Rosemary is a herb I like a lot. It is ideal to have in patties, in omelets, on pizza ... It gives a lot of flavor and with dijon mustard in these white bean patties the taste is really good.


White Bean Burgers with Rosemary and Dijon Mustard

1 can flageolet beans, drained and rinsed
1 onion, chopped
0,5-1 garlic cloves, minced
0,5-1 dl bread crumbs or LSA-mix
1 tsp dijon mustard
0,5 tbsp fresh rosemary, chopped
salt
pepper
0,5 egg

Preheat the oven to 200 C. In a food processor put the beans, onion and garlic. Mash them up a bit. Add mustard, rosemary, salt and pepper. Taste for seasoning then add a half an egg. Let the batter sit for 15 minutes.

Line a sheet pan with parchment paper and a bit of oil. Form patties and bake 10-15 minutes on each side.


Vita bönor burgare med rosmarin och dijonsenap

1 burk flageolet bönor, avrunna och sköljda
1 lök, hackad
0,5-1 vitlöksklyfta, hackad
0,5-1 dl ströbröd eller LSM-mix
1 tsk dijonsenap
0,5 msk färsk rosmarin, hackad
salt
peppar
0,5 ägg

Värm ugnen till 200 C. Lägg bönor, lök och vitlök i en matberedare. Mixa dem. Blanda i senap, rosmarin, salt och peppar. Smaka av, tillsätt sedan ett halft ägg. Låt smeten stå i 15 minuter.

Lägg bakplåtspapper på en plåt och olja pappret. Forma smeten till biffar och grädda i 10-15 minuter på varje sida.

29 comments:

  1. De ser bara riktigt bra ut! Jag älskar dina bönor recept, och även med senap och rosmarin i hamburgare - även detta recept som ska testas! ha en härlig söndag och tack för receptet Katarina!

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. Vi brukar äta dem som hamburgare eller med sallad gjord på couscous eller quinoa!

      Delete
  3. Mmm gott!! Riktigt smarrigt att göra biffar på bönor;)
    Trevlig dag önskar jag dig
    Kram från Victoria på www.victoriasprovkök.se

    ReplyDelete
  4. mums jag älskar bönor : ) Du är så kreativ kommer på så många olika recept jag blir inspirerad : ) kram Sofia

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, bönor är goda! Tack Sofia och kram!

      Delete
  5. When you add half an egg, you add 1/2 of the yolk & 1/2 of the whites?

    These look extremely tasty too! :)

    ReplyDelete
  6. Du gör så mycket gott, har du recept på rödbetsbiffar med chevre? kram Diana

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Diana! Jag har gjort biffar på rödbetshummus, men kanske jag borde laga rödbetsbiffar med chevre :) Kram

      Delete
  7. Du har så många fiffiga burger-recept Katarina... bönor är ypperligt bra och proteinrikt för oss vegetarianer. Ska testas, kramar!

    ReplyDelete
  8. Bönbiffar som låter väldigt goda, just rosmarin är en favoritört i vårt kök. Men de där bönorna var nya för vår del, dom har vi aldrig hört talas om.

    Ha en fin vecka
    kramar

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, rosmarin ger en god smak till maträtter. Ha en fin vecka ni också. Kram

      Delete
  9. Rosmarin doftar (och smakar) så gott! Har en kruka i köksfönstret och den växer som en tok. Går fram och petar på den ibland för att den ska sprida doften mer ;)

    ReplyDelete
  10. Mmm...vilka smarriga! Mums!
    kram kram
    //Lana

    ReplyDelete
  11. Tjusigt! Min rosmarin har sakta börjat vakna till liv ur isen på balkongen nu :-)

    ReplyDelete
  12. These burgers look fabulous! I really like the addition of the rosemary. Delish!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you Tessa! Rosemary gives a nice flavor.

      Delete
  13. De bönorna har jag inte hört talas om. Spännande att pröva nytt. Bönor är perfekt mat utom det att de ger vissa biverkningar i min mage. Kram!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, bönor är gott och kan förorsaka lite biverkningar :) Kram

      Delete
  14. Jag hade en sån fin rosmarinplanta i somras men tyvärr var jag alldeles för dålig på att använda den! Dags att göra ett nytt försök till våren!

    Önskar dig en ny bra vecka! Kram

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, rosmarin passar till mycket! Ha en fin start på veckan, kram!

      Delete
  15. Biffarna ser jättefina ut! Jag älskar också rosmarin :)

    ReplyDelete